268 gyerek kapott ételmérgezést a főztjüktől, az óbudai önkormányzat mégsem bont szerződést a menzával

Hiába mondta ki a Budapest Környéki Törvényszék ítéletében, hogy tavaly áprilisban a Gyermekmenza Kft. főztje okozott tömeges ételmérgezést az óbudai id. Béres Józsefről elnevezett általános iskolában, az önkormányzat a jövő tanévben is ettől a cégtől rendeli az ételt a kerület menzáira, írja a Napi.hu. A cég nem akarta elfogadni a hatósági vizsgálat eredményét, ami szerint

a 268 gyerek rosszul létét a náluk készült "nem kellően hőkezelt" étel okozta,

és bírósághoz fordultak. Hiába. Az önkormányzat szerint a tavaly elvégzett kilenc vizsgálat eredménye, és az, hogy hatból öt kerületi intézmény elégedett volt az ételekkel, azt mutatják, hogy nincs ok új beszállítót keresni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.