268 gyerek kapott ételmérgezést a főztjüktől, az óbudai önkormányzat mégsem bont szerződést a menzával

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hiába mondta ki a Budapest Környéki Törvényszék ítéletében, hogy tavaly áprilisban a Gyermekmenza Kft. főztje okozott tömeges ételmérgezést az óbudai id. Béres Józsefről elnevezett általános iskolában, az önkormányzat a jövő tanévben is ettől a cégtől rendeli az ételt a kerület menzáira, írja a Napi.hu. A cég nem akarta elfogadni a hatósági vizsgálat eredményét, ami szerint

a 268 gyerek rosszul létét a náluk készült "nem kellően hőkezelt" étel okozta,

és bírósághoz fordultak. Hiába. Az önkormányzat szerint a tavaly elvégzett kilenc vizsgálat eredménye, és az, hogy hatból öt kerületi intézmény elégedett volt az ételekkel, azt mutatják, hogy nincs ok új beszállítót keresni. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.