268 gyerek kapott ételmérgezést a főztjüktől, az óbudai önkormányzat mégsem bont szerződést a menzával

gasztronómia
2017 augusztus 03., 15:17
comments 99

Hiába mondta ki a Budapest Környéki Törvényszék ítéletében, hogy tavaly áprilisban a Gyermekmenza Kft. főztje okozott tömeges ételmérgezést az óbudai id. Béres Józsefről elnevezett általános iskolában, az önkormányzat a jövő tanévben is ettől a cégtől rendeli az ételt a kerület menzáira, írja a Napi.hu. A cég nem akarta elfogadni a hatósági vizsgálat eredményét, ami szerint

a 268 gyerek rosszul létét a náluk készült "nem kellően hőkezelt" étel okozta,

és bírósághoz fordultak. Hiába. Az önkormányzat szerint a tavaly elvégzett kilenc vizsgálat eredménye, és az, hogy hatból öt kerületi intézmény elégedett volt az ételekkel, azt mutatják, hogy nincs ok új beszállítót keresni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.