A következő két hétvégén ismét szabad lesz az ülés és a járás a Szabadság hídon

Augusztus első és második hétvégéjén újra lezárják a járműforgalom elől a Szabadság hidat Budapesten, a tétlen üldögélés mellett várható egy csomó program is, ehhez a VaLyo oldalán érdemes nézelődni

Ha viszont valaki nem a hídon lógna, hanem közlekedne a városban, annak a BKK közleménye nyújt segítséget. 

Mint írták, az augusztus 5-6-i, majd 12-13-i lezárásakor a hídon csak gyalogosan lehet közlekedni. Ahogy a két korábbi, júniusi hétvégén is, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos ezen a szombaton és vasárnap sem közlekedik.

A lezárás idején a BKK a budai oldalon a villamoshálózat kisebb módosításával pótolja a villamosok által biztosított dél-budai eljutási lehetőségeket: a Fehérvári úton a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Szent János kórház és a Városház tér között közlekedik, míg a Bartók Béla úti kimaradó villamosszakasz pótlására az 56A járat meghosszabbított útvonalon, a Szent János Kórház és Kelenföld vasútállomás M között jár.

A hídon áthaladó forgalom részére az M4-es metró, valamint a 133E és a Gárdonyi térnél is ideiglenesen megálló 7-es autóbusz kínál megfelelő alternatívát.

A 47-es, a 48-as és a 49-es villamos pesti, kiskörúti szakaszának pótlására meghosszabbított útvonalon, Zugló vasútállomás és a Fővám tér M között jár a 72-es trolibusz. A kiskörúton a korszerű trolibuszok önjáró képességüket kihasználva, azaz a felsővezetéktől függetlenül közlekednek majd. (Augusztus 5-én és 6-án a 72-es trolibuszra, valamint a 9-es, a 115-ös és a 115-ös autóbuszra az Astoriánál a villamosmegállók helyett a gyorsétterem előtti ideiglenes megállókban lehet felszállni.)

Közösségi közlekedés a Fehérvári úton, a 47-es és a 61-es villamos vonalán

A 47-es villamos Fehérvári úton kimaradó szakaszának pótlására a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Szent János kórháztól a Városház térig közlekedik, a Szent János kórház és a Móricz Zsigmond körtér M között saját, menetrend szerinti, a körtér és a Városház tér között pedig a 47-es villamos megállóhelyeit érintve. A Szabadság híd lezárásának hétvégéin szombatonként a késő esti időszakban a 973-as éjszakai buszok a Keleti pályaudvar M és Városház tér között sűrűbben közlekednek.

Közösségi közlekedés a Bartók Béla úton, a 49-es és az 56A villamos vonalán

A 49-es villamos Bartók Béla úton kimaradó szakaszának pótlására az 56A villamos meghosszabbított útvonalon, a Szent János kórháztól a Kelenföld vasútállomás M végállomásig közlekedik, a Szent János Kórház és a Gárdonyi tér között saját, menetrend szerinti, a Móricz Zsigmond körtér M és Kelenföld vasútállomás M között pedig a 49-es (valamint a 19-es) villamos megállóhelyeit érintve.

Közösségi közlekedés Pest és Buda között

Pest és Buda között a BKK az M4-es metró, valamint a 7-es és 133E autóbuszok igénybevételét javasolja. Ezeken a hétvégéken a 7-es autóbuszok mindkét irányban megállnak a Gárdonyi téren is a villamospótló megállóhelyen.

A kiskörúti villamosvonal-szakasz pótlása

A 47-es és a 49-es villamos kiskörúti vonalszakaszának pótlására a 72-es trolibusz az Arany János utca metróállomástól meghosszabbított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Kiskörúton át a Fővám tér M megállóhelyig közlekedik. A trolibuszok ezeken a hétvégéken a Fővám tér felé a 9-es autóbusz Arany János utca M, Szent István Bazilika, Deák Ferenc tér M, Astoria M megállóhelyén, továbbá a Kálvin téren és a Fővám téren a villamosmegállókkal párhuzamosan kialakított buszmegállóhelyen állnak meg. Az Arany János utca M felé a 83-as trolibusz Fővám tér M, továbbá a 9-es autóbusz Kálvin tér M, Astoria M, Deák Ferenc tér M, Szent István Bazilika, Arany János utca M megállóhelyén állnak meg

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.