Európai jogvédő szervezetet indít Soros pénzén a Tasz volt elnöke

jog
2017 augusztus 03., 07:05
comments 138

Hosszú interjút adott az Indexnek Dénes Balázs, az éppen szerveződő Liberties vezetője.

A Liberties az EU fő jogvédő szervezete kíván lenni. Részben saját kezdeményezésekkel akarnak foglalkozni, de igyekeznek a tagállamokban már működő emberjogi szervezeteknek is segíteni a brüsszeli lobbizásban.

A Liberties honlapjának nyitóoldala.
photo_camera A Liberties honlapjának nyitóoldala.

Az induláshoz Soros György alapítványától kaptak pénzt, az idei költségvetésük 1,4 millió euró, ezt három év múlva már 2 millióra (kb. 600 millió forint) akarják növelni. A Soros-féle támogatás egyre szűkül majd, és később a költségvetés kétharmadát magánadományokból akarják összeszedni.

A Liberties fő témái:  a sajtószabadság és média helyzete, a megfigyelés és a magánélet védelme, a civil szervezetek jogainak ügye, és az Európai Unió általi jogvédelem.

A szervezet központja Berlinben van. (Index.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.