Európai jogvédő szervezetet indít Soros pénzén a Tasz volt elnöke

jog
2017 augusztus 03., 07:05
comments 138

Hosszú interjút adott az Indexnek Dénes Balázs, az éppen szerveződő Liberties vezetője.

A Liberties az EU fő jogvédő szervezete kíván lenni. Részben saját kezdeményezésekkel akarnak foglalkozni, de igyekeznek a tagállamokban már működő emberjogi szervezeteknek is segíteni a brüsszeli lobbizásban.

photo_camera A Liberties honlapjának nyitóoldala.

Az induláshoz Soros György alapítványától kaptak pénzt, az idei költségvetésük 1,4 millió euró, ezt három év múlva már 2 millióra (kb. 600 millió forint) akarják növelni. A Soros-féle támogatás egyre szűkül majd, és később a költségvetés kétharmadát magánadományokból akarják összeszedni.

A Liberties fő témái:  a sajtószabadság és média helyzete, a megfigyelés és a magánélet védelme, a civil szervezetek jogainak ügye, és az Európai Unió általi jogvédelem.

A szervezet központja Berlinben van. (Index.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt