Pufók bolondnak nevezte Kim Dzsongunt a Fülöp-szigeteki elnök

külföld
2017 augusztus 03., 07:20
comments 52

A Fülöp-szigeteken napokon belül kezdődik majd egy nemzetközi találkozó, amin az észak-koreai atomfenyegetés lesz az egyik biztos téma. Felvezetendő a megfelelő hangulatot, Rodrigo Duterte államfő hevesen nekirontott egy beszédében Kim Dzsongunnak. 

A Fülöp-szigeteki elnök adóhivatalnokok előtt beszélt, ekkor terelte át a szót az észak-koreai vezetőre, aki egy idiótának és seggfejnek (egész pontosan kurafinak) nevezte, és elmondta, hogy veszélyes játékokkal játszik. 

Hozzátette azt is, hogy Kim Dzsongun pufók arca amúgy kedvesnek látszik, de elég egyetlen hiba a részéről, és az egész régiónak vége, meg kell ezért állítani ezt a nukleáris háborút. 

Ebben az évben Duterte elnökli a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (Asean) nevű szervezetet, hétfőtől pedig 27 ország, köztük Ausztrália, Kína, India, Japán, Oroszország, Észak- és Dél-Korea, valamint az USA külügyminisztereit látják majd vendégül. 

Nem ez volt az első alkalom, hogy Duterte Kim nukleáris ambícióit kritizálta, áprilisban a józan eszét kérdőjelezte meg az észak-koreai elnöknek, és az Egyesült Államokat sürgette, hogy lépjenek fel ellene. 

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter pár napja arról beszélt, hogy az USA nem ellensége Észak-Koreának, és hogy egy ponton párbeszédet szeretnének a rezsimmel, amit nem akarnak megdönteni. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.