Szijjártó és Simicskó üzenik, hogy jóban vannak

politika
2017 augusztus 03., 08:25
comments 29

Szerdán arról számolt be az észt hírügynökség, hogy talán valami baj van Szijjártó Péter külügyminiszter és Simicskó István honvédelmi miniszter kapcsolatában, mert ragaszkodtak ahhoz, hogy egy héten belül, de külön látogassák meg az Észtországban szolgáló magyar katonákat. Az észt tudósító szerint ez nehézséget okoz az észt külügynek, mert egy csomó plusz szervezést igényel a két program.

A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya azonban cáfolta lapunknak, hogy a háttérben a két magyar miniszter közötti bármilyen probléma állna. Sőt: 

"A Honvédelmi Minisztérium valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium között jó és harmonikus az együttműködés, ahogy miniszteri, úgy szakértői szinten. A két minisztérium között semmiféle ellentét nincs" - írták, közös közleményükben a külüggyel.

Annyi van, hogy külön szervezkedtek, mert Szijjártó egy gazdasági találkozóra megy, Simicskó pedig a V4-ek védelmi minisztereinek találkozójára igyekszik, és a két esemény között egy hét van. 

A minisztériumok közös levele szerint az észt külügy nem szólt semmit, tehát nem is panaszkodhattak, hogy hetente kell magyar minisztereket kísérgetni az ott ideiglenesen állomásozó magyar katonákhoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.