Engedéllyel itt tartózkodó oltalmazottak ellen hergel a fideszes politikus

„Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a Soros terv része. Az ügy azért is kiemelt figyelmet érdemel, mivel nem zárható ki, hogy ez a szervezett táboroztatás a késöbbi betelepítések előszobája lehet” 

- posztolta ki a Facebookra Manninger Jenő, Keszthely és térségének fideszes országgyűlési képviselője.

Fotó: manningerjeno.hu

Manninger azt írta, hogy „több sajtóorgánumban megjelent a hír, miszerint Keszthely környékére migránsokat költöztet a Migration Aid nevű, Soros Györgyhöz köthető szervezet. A hír érthető módon riadalmat keltett a helyiekben, ezért azonnal a hatóságok tájékoztatását kértem.”

Manninger úgy hergel a menekültek táboroztatása ellen, hogy ő maga is pontosan tudja, hiszen le is írja, hogy nem illegális migránsokról van szó: „Az eddig megtudott információk alapján Zalaváron táboroztat a jövőben a szervezet olyan családokat, akik úgynevezett oltalmi statust kaptak.”  

Valójában arról van szó, hogy a Migration Aid nevű szervezet egy osztrák adományozó jóvoltából több éves használatra kapott három faházat egy Keszthely közelében, Zalaváron lévő telken. Itt nyaralhatnának a tranzitzónákból szabaduló menekült családok, hogy "néhány hetes időtartamra nyugodt, az átélt traumák feldolgozását segítő környezetet biztosítsanak" a számukra. 

Még egyszer, olyanokról van szó, akiket Magyarország beengedett, és oltalmazott státuszt kaptak, vagyis engedéllyel vannak itt. Siewert András, a Migration Aid operatív koordinátora a zalai megyei napilapnak is elmondta, hogy 

„Azokról van szó, akik Magyarországon tartózkodnak már és itt szeretnének maradni, itt próbálnak meg integrálódni, viszont anyagilag nincsenek olyan helyzetben, hogy ezt megengedhetik maguknak”. Ilyen projekt még nem volt Magyarországon, ez az első. Egyébként rászoruló magyar családokat is vendégül látnak. 

A Migration Aid azt írja, hogy „A területet augusztus elsején vehetjük birtokba és szeretnénk már augusztus elejétől menekült családokat vendégül látni. Az augusztus 5-6-i hétvégére balatoni fürdőzéssel egybekötött területrendezős/háztakarítós napokat szervezünk a területre.” 

A megyei lap megkereste Keszthely polgármesterét is, aki több térségbeli településvezetővel is tárgyalt a Migration Aid tervéről. A jelek szerint mit sem számít, hogy olyan emberekről van szó, akiket Magyarország valódi menekültnek ismer el. Ruzsics Ferenc ugyanis azt mondta, hogy a nyaraltatást minden törvényes eszközzel megpróbálná megakadályozni, ha Keszthelyről lenne szó. 

„Polgármestertársaimmal abban megegyeztünk, hogy amennyiben ezek a dolgok körülöttünk fognak történni és a törvényes eszközökkel nem tudjuk megakadályozni, mindenképpen valamilyen tüntetést, megmozdulást fogunk szervezni és hangot kívánunk adni annak, hogy mi ezzel abszolút nem értünk egyet. Nem csak azzal, hogy itt Keszthelyen és környékén legyen: sehol ne legyen Magyarországon" - fejtette ki Ruzsics Ferenc a lapnak.

Manninger Jenő már a lapnak is azt mondta, hogy "A Migration Aid akcója a környékbeli emberek között riadalmat keltett. Hozzám is sokan fordultak." 

Aztán azzal folytatta, hogy "ez nem jelent letelepedést, de olyan szempontból veszélyes ez a szervezet, hogy mondhatjuk, hogy a tevékenysége része a Soros-tervnek. Ilyen szempontból egyáltalán nem örülünk neki".

A Facebookon aztán jelezte, hogy

„Képviselőként jelenleg várom a hatóságok értesítését, hogy mit tehetünk a Migration Aid akciója ellen.”

Több kommentelő is felhívta a figyelmét arra, hogy nem illegális migránsokról van szó, volt, aki arra hívta fel a figyelmét, hogy a helyiek hergelése helyett „a képviselőnek szép csendben kellene megoldani a helyzetet, csillapítani az indulatokat, nem pedig a szításában segédkezni.” 

Amire Manninger azt válaszolta: 

„Ezt nehezen tudom elképzelni tucatnyi megkeresés és a sajtó miatt.”  

Valóban, a kormánybulvár Habony-lap Lokál megmutatta, mit is kell gondolni erről:

Fotó: Tamásnak köszönjük

Nem vacakoltak online sem: 

44

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.