Orbán Viktor apja a Honvéd támogatója

2017 augusztus 4., péntek 5:33

Remek évet zártak a legnagyobb fővárosi sportegyesületek. A Fradi, az Újpest, a Honvéd, a Vasas, az MTK és a BVSC-Zugló összesen 14 milliárdos bevételt produkált, ami magasabb, mint a 12,8 milliárdos összkiadás. Csak a Vasas volt veszteséges - írja az MFOR. 

A bevételek 58 százalékkal ugrottak meg egy év alatt, köszönhetően a létesítményfejlesztésekre és üzemeltetésekre adott állami támogatásoknak.

A Budapest Honvéd Sportegyesület egyedüliként megnevezte azokat a cégeket, akik a társasági adójuk egy részét nem a költségvetésbe, hanem sporttámogatásra, konkrétan a Honvédhoz irányították. TAO-támogatásból 314 millió folyt be, kiegészítő támogatásként további 63 millió. Ebben nincs benne a foci, csak a kézilabda, a vízilabda és a kosarasok. 

TAO-kiegészítő támogatásként a legtöbbet, 26,2 milliót a GE Hungary Kft. adott, a Coca-Colától 7,5 millió, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt.-től 6,8 millió érkezett. A legérdekesebb tétel: a sok cég között ott van Orbán Viktor apja, Orbán Győző cégének, a Gánt Kő és Tőzeg Kft.-nek az 1,4 milliós támogatása.