A magyar sportújságírás legszebb pillanatai

Média
2017 augusztus 05., 13:04
comments 89

Voltak/vannak azok a legendás interjúk, amikben híres sportolók szólalnak meg, igazi sztárok, akár egy teljes oldalon, és teljesen nyilvánvaló, hogy full kamu az egész. Imádtam Budapestet, szépek a magyar nők, Puskásról még édesapám mesélt, üdvözlöm XY-t, akit örökre a szívembe zártam, stb. Aki készítette, az pedig félisten volt a magyar sportsajtóban. 

És van az új sportriporter generáció, amelyik ezeken nőtt fel. Mohay Bencével, a köztévé egy évig Amerikában tanuló riporterével készített egy hosszú interjút a Nemzeti Sport, az egész nem nagyon érdekes, de van benne egy parádés rész:

„Egyébként éppen Rivaldo vitt közelebb a sportújságírói pályához.

Hogyhogy?

Ch. Gáll András készített interjút vele a Sztár Sportba, és a cikk illusztrációjaként a szerkesztők egy olyan fotót raktak be, amelyen a szerző a brazil csatárral kapaszkodik össze. Lenyűgözött, hogy egy sportriporter ilyen közel férkőzhet a futballcsillagokhoz, kezdett vonzani a szakma. Utólag megtudtam, hogy az említett fényképen Rivaldo nem a hús-vér játékos, hanem csak egy élethű papírmasé volt.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.