Ha hallgatnak a mentősökre, nem kellett volna meghalnia a hőségben futatott magyar bírónak

Kiderültek részletek a pénteken elhunyt 54 éves Borsod megyei játékvezetőről, akinek társaival együtt a kánikulában délben kellett lefutnia a fizikai tesztet, de a szervezetet nem bírta a terhelést. 

A rangado.hu-n megszólalt egy borsodi játékvezető, aki maga is részt vett a teszten. Azt mondta, hogy dühösek voltak amiatt, hogy a hőségben kell futniuk, már a tragédia előtt is jelezték néhányan futás közben, hogy rosszul érzik magukat, a fizikai teszt azonban ugyanúgy folytatódott.

Ott voltak a megyei vezetők is, akik csak annyit hajtogattak, hogy „a mérkőzésen is ugyanilyen meleg lesz”. Ehhez képest egyébként az NBI-ben több meccset is későbbre csúsztattak, hogy este kelljen pályára lépniük a csapatoknak. 

A bíró úgy tudja, hogy reggel, a felmérés előtt a mentősök nyomatékosan felhívták a megyei vezetők figyelmét, hogy extrém meleg várható és nem ajánlják, hogy délelőtt tíz óra után fizikai terhelést végezzenek, ezt azonban semmibe vették a vezetők. 

Két mentős is ott volt, akik szintén játékvezetők, és defibrillátor is rendelkezésre állt, de az 54 éves férfi életét nem tudták megmenteni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.