Ha hallgatnak a mentősökre, nem kellett volna meghalnia a hőségben futatott magyar bírónak

GYÁSZ
2017 augusztus 05., 14:48
comments 362

Kiderültek részletek a pénteken elhunyt 54 éves Borsod megyei játékvezetőről, akinek társaival együtt a kánikulában délben kellett lefutnia a fizikai tesztet, de a szervezetet nem bírta a terhelést. 

A rangado.hu-n megszólalt egy borsodi játékvezető, aki maga is részt vett a teszten. Azt mondta, hogy dühösek voltak amiatt, hogy a hőségben kell futniuk, már a tragédia előtt is jelezték néhányan futás közben, hogy rosszul érzik magukat, a fizikai teszt azonban ugyanúgy folytatódott.

Ott voltak a megyei vezetők is, akik csak annyit hajtogattak, hogy „a mérkőzésen is ugyanilyen meleg lesz”. Ehhez képest egyébként az NBI-ben több meccset is későbbre csúsztattak, hogy este kelljen pályára lépniük a csapatoknak. 

A bíró úgy tudja, hogy reggel, a felmérés előtt a mentősök nyomatékosan felhívták a megyei vezetők figyelmét, hogy extrém meleg várható és nem ajánlják, hogy délelőtt tíz óra után fizikai terhelést végezzenek, ezt azonban semmibe vették a vezetők. 

Két mentős is ott volt, akik szintén játékvezetők, és defibrillátor is rendelkezésre állt, de az 54 éves férfi életét nem tudták megmenteni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.