Ha hallgatnak a mentősökre, nem kellett volna meghalnia a hőségben futatott magyar bírónak

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Kiderültek részletek a pénteken elhunyt 54 éves Borsod megyei játékvezetőről, akinek társaival együtt a kánikulában délben kellett lefutnia a fizikai tesztet, de a szervezetet nem bírta a terhelést. 

A rangado.hu-n megszólalt egy borsodi játékvezető, aki maga is részt vett a teszten. Azt mondta, hogy dühösek voltak amiatt, hogy a hőségben kell futniuk, már a tragédia előtt is jelezték néhányan futás közben, hogy rosszul érzik magukat, a fizikai teszt azonban ugyanúgy folytatódott.

Ott voltak a megyei vezetők is, akik csak annyit hajtogattak, hogy „a mérkőzésen is ugyanilyen meleg lesz”. Ehhez képest egyébként az NBI-ben több meccset is későbbre csúsztattak, hogy este kelljen pályára lépniük a csapatoknak. 

A bíró úgy tudja, hogy reggel, a felmérés előtt a mentősök nyomatékosan felhívták a megyei vezetők figyelmét, hogy extrém meleg várható és nem ajánlják, hogy délelőtt tíz óra után fizikai terhelést végezzenek, ezt azonban semmibe vették a vezetők. 

Két mentős is ott volt, akik szintén játékvezetők, és defibrillátor is rendelkezésre állt, de az 54 éves férfi életét nem tudták megmenteni.