Sem agár, sem ló nem sérült meg pénteken a Kincsem Parkban, pedig az állatvédők a kánikula miatt le akarták állíttatni a versenyt

2017 augusztus 5., szombat 6:38
82

Pénteken több állatvédő is betámadta a Kincsem Parkot a Facebookon, amiért a kánikulában agár- és lóversenyeket tartanak. Azt írták, hogy a versenyeztetés ebben az időben a profit és a gazdák egója miatt megtartott állatkínzás. A versenyeket persze nem a legnagyobb kánikulában, hanem este tartották, de ez láthatóan keveseket érdekelt a tiltakozók közül.

A Kincsem Park szerint a tiltakozások ellenére

zavartlanul, sérülés- és problémamentesen zajlottak le az agár, ügető- és galopp futamok.

Azt is írták, hogy:

„Mint tudjátok, nagyon érzékenyen érintettek bennünket az utóbbi napokban a versenyekkel kapcsolatosan megfogalmazott kritikák. Ezért úgy döntöttünk, hogy felvesszük a kapcsolatot azokkal az állatvédőkkel, akik aggályaikat fejezték ki és meghívjuk őket, hogy személyesen is láthassák és megtapasztalhassák azokat a körülményeket, amelyeket egy-egy verseny során az agaraknak és a lovaknak biztosítunk.”

Két elkötelezett állatvédő már jár is a parkban, és elégedettek voltak azzal, amit láttak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt