Sem agár, sem ló nem sérült meg pénteken a Kincsem Parkban, pedig az állatvédők a kánikula miatt le akarták állíttatni a versenyt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Pénteken több állatvédő is betámadta a Kincsem Parkot a Facebookon, amiért a kánikulában agár- és lóversenyeket tartanak. Azt írták, hogy a versenyeztetés ebben az időben a profit és a gazdák egója miatt megtartott állatkínzás. A versenyeket persze nem a legnagyobb kánikulában, hanem este tartották, de ez láthatóan keveseket érdekelt a tiltakozók közül.

A Kincsem Park szerint a tiltakozások ellenére

zavartlanul, sérülés- és problémamentesen zajlottak le az agár, ügető- és galopp futamok.

Azt is írták, hogy:

„Mint tudjátok, nagyon érzékenyen érintettek bennünket az utóbbi napokban a versenyekkel kapcsolatosan megfogalmazott kritikák. Ezért úgy döntöttünk, hogy felvesszük a kapcsolatot azokkal az állatvédőkkel, akik aggályaikat fejezték ki és meghívjuk őket, hogy személyesen is láthassák és megtapasztalhassák azokat a körülményeket, amelyeket egy-egy verseny során az agaraknak és a lovaknak biztosítunk.”

Két elkötelezett állatvédő már jár is a parkban, és elégedettek voltak azzal, amit láttak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.