2100-ra az emberiség 40 százaléka afrikai lesz

Háromból egy 15 és 29 éves kor közötti fiatal afrikai lesz 2050-re. Ez az egyik legjelentősebb demográfiai átalakulás, amit ez elkövetkező évtizedekre előre jelez az ENSZ. A Föld jelenlegi, 7,5 milliárdos népessége 2050-re 9,8 milliárdosra nő, az évszázad végére pedig már 11,2 milliárdnyian is lehetünk majd.

A két legnépesebb ország továbbra is India és Kína lesz, amik ma 1,4 és 1,3 milliárd lakossal a bolygó népességének több mint harmadát adják, a két ország közötti sorrend azonban 2024-re megfordul, és India lesz a legnépesebb állam.

A legnagyobb növekedés azonban Afrikában várható, Nigéria népessége például a mai 191 millió főről 410 milliósra nő 2030-ra ezzel átvéve az Egyesült Államok helyét a világ harmadik legnépesebb országaként.

Az ENSZ jelentése szerint 2050-re a világ népességének fele 9 államban összpontosul majd: Indiában, Kínában, az Egyesült Államokban, Nigériában, Kongóban, Ugandában, Indonéziában, Pakisztánban és Etiópiában.

Ezen kívül a század végére Afrika, ami most 1,3 milliárd lakójával a Föld népességének 17 százalékát teszi ki, 4,5 milliárd fősre duzzad, azaz itt fog élni a bolygó lakóinak 40 százaléka. Ázsia növekedésa azonban lelassul, a mai 4,5 milliárdról csak 4,8 milliárdra nő, népességaránya pedig így 60-ról 43 százalékosra csökken. (Le Monde)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.