Az LMP 16 évre csökkentené a választási korhatárt

politika
2017 augusztus 07., 15:36
comments 579

Arra reagálva, hogy a Jobbik alapfokú iskolai végzettséghez kötné a szavazati jogot, az LMP ifjúsági szervezete, a Lehet Más a Jövő hétfőn bejelentette, hogy  inkább bővítené a választásra jogosultak körét és már 16 éves kortól szavazati jogot adna minden magyar állampolgárnak, és fejlesztené az állampolgári ismeretek terjesztését. 

Az LMP ifjúsági szervezete első lépésben az önkormányzati és az EP választáson, valamint a helyi népszavazásokon adna lehetőséget a részvételre.

Pár éve Ausztriában csökkentették 16 évre az aktív választójog korhatárát, és vannak olyan német tartományok, ahol bizonyos választásoknál 16 éves kortól is lehet szavazni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.