Egy autóversenyző apja a rendőri igazoltatás közben meghalt férfi

Péntek délután Újpesten igazoltatták a rendőrök az 57 éves Á. Istvánt. A rendőrség csak annyit közölt az esetről, hogy igazoltatás közben a férfi rosszul lett, majd az azonnal elkezdett újraélesztés ellenére sem tudták megmenteni az életét. Az RTL Híradónak a férfi barátja, egy szemtanú viszont azt mondta, Á. akkor vesztette el az eszméletét, amikor kirúgták a lábát, miután nem akarta rátenni a kezét a 40 fokban felforrósodott motorháztetőre. Ezen kívül a szemtanú szerint az áldozat négyszer kérte is a rendőröket, hogy engedjék el, mert rosszul van.

Á. Istvánról eddig nem sokat lehetett tudni, az Index annyit írt róla, hogy egy joviális mérnök volt. A Blikk szerint Á. István egy ismert. drift-specialista autóver­senyző, Á. Olivér édesapja, és autóbontója miatt ismerhetik rengetegen.

„Több mint tíz éve ismerem, nagyon jó barátom volt. Felháborító, ami vele történt. Soha nem ártott a légynek sem, egy végtelen nyugodt és segítőkész ember volt. Soha nem volt semmilyen összetűzése a rendőrökkel, ezért is érthetetlen az, ahogyan a rendőrök viselkedtek vele”

mondta az áldozat egyik barátja a lapnak. (Blikk)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.