Véletlenül behajtott egy brazil nyomornegyedbe a brit turistacsalád, az anyát meglőtték

Egy Brazíliában nyaraló brit turistacsalád a Rio de Janeirrótól kb. 150 kilométerre lévő tengerparti Angra dos Reis településre tartott, amikor eltévedtek az autójukkal, és behajtottak egy nyomornegyedbe. Ezeket a negyedeket sok esetben bűnözői csoportok uralják, a közbiztonság pedig nagyon rossz, a turistákat kifejezetten óvják attól a brazil hatóságok, hogy betévedjenek.

Nem sokkal később fegyveresek léptek oda az autóhoz, és felszólították a családot, hogy szálljanak ki, vagy lőnek. A család nem szállt ki, a fegyveresek pedig lőttek. Az autóra leadott lövések közül kettő az anyát találta el, aki bele is halt a sérüléseibe. A férje mellett a pár három gyereke is az autóban ült, a legidősebb 4 éves.

A helyi rendőrség szerint az egész incidens egy félreértésből fakadt, a család ugyanis vizet akart venni magának az útra, de félreértették őket, és útbaigazítást adtak Água Santa nyomornegyed felé. Água portugálul a víz. (Guardian)

UPDATE 10:03

A poszt eredeti verziójában tévedésből az szerepelt, hogy a nő belehalt a sérüléseibe. Valójában azonban kórházba szállították, és megoperálták, brit sajtóértesülések szerint az állapota stabil. A hibáért elnézést kérünk.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.