Minden kamerát bekötnének a rendőrséghez, az adatvédelmi biztos szerint is túlzás ez így

Az Index értesülése szerint még a nyáron összehívja Molnár Zsolt (MSZP) a parlament nemzetbiztonsági bizottságát, hogy megvitassák a belügyminisztérium tervezetét, egy nagy videó- és hangfelvételeket gyűjtő tárhely létrehozásáról.

A terv szerint a térfigyelő kameráktól a tüntetéseken rendőrök által felvett képanyagokig mindenféle hivatalosan rögzített képek és hangok egyetlen tárhelyre raknának, amelyekhez a rendőrségnek és az elhárításnak teljes hozzáférése volna.

A terv Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint nagyon problémás, és komoly ajánlásokat fogalmazott meg. 

Például megkövetelné, hogy a rendőrök legalább mondják meg, hogy egy-egy felvételt milyen ügyben és miért akarnak megnézni, és legyen rögzítve, hogy mit csinálnak a lehívott részletekkel. Ellenőrizni akarja a hivatala a felvételek felhasználását, és azt is javasolja, hogy bizonyos körülmények között felvett adatokat csak szigorúbb feltételek mellett lehessen lekérni (például egyházi vagy politikai rendezvényeken készülteket). (Index)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.