Minden kamerát bekötnének a rendőrséghez, az adatvédelmi biztos szerint is túlzás ez így

Az Index értesülése szerint még a nyáron összehívja Molnár Zsolt (MSZP) a parlament nemzetbiztonsági bizottságát, hogy megvitassák a belügyminisztérium tervezetét, egy nagy videó- és hangfelvételeket gyűjtő tárhely létrehozásáról.

A terv szerint a térfigyelő kameráktól a tüntetéseken rendőrök által felvett képanyagokig mindenféle hivatalosan rögzített képek és hangok egyetlen tárhelyre raknának, amelyekhez a rendőrségnek és az elhárításnak teljes hozzáférése volna.

A terv Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint nagyon problémás, és komoly ajánlásokat fogalmazott meg. 

Például megkövetelné, hogy a rendőrök legalább mondják meg, hogy egy-egy felvételt milyen ügyben és miért akarnak megnézni, és legyen rögzítve, hogy mit csinálnak a lehívott részletekkel. Ellenőrizni akarja a hivatala a felvételek felhasználását, és azt is javasolja, hogy bizonyos körülmények között felvett adatokat csak szigorúbb feltételek mellett lehessen lekérni (például egyházi vagy politikai rendezvényeken készülteket). (Index)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.