Minden kamerát bekötnének a rendőrséghez, az adatvédelmi biztos szerint is túlzás ez így

Az Index értesülése szerint még a nyáron összehívja Molnár Zsolt (MSZP) a parlament nemzetbiztonsági bizottságát, hogy megvitassák a belügyminisztérium tervezetét, egy nagy videó- és hangfelvételeket gyűjtő tárhely létrehozásáról.

A terv szerint a térfigyelő kameráktól a tüntetéseken rendőrök által felvett képanyagokig mindenféle hivatalosan rögzített képek és hangok egyetlen tárhelyre raknának, amelyekhez a rendőrségnek és az elhárításnak teljes hozzáférése volna.

A terv Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint nagyon problémás, és komoly ajánlásokat fogalmazott meg. 

Például megkövetelné, hogy a rendőrök legalább mondják meg, hogy egy-egy felvételt milyen ügyben és miért akarnak megnézni, és legyen rögzítve, hogy mit csinálnak a lehívott részletekkel. Ellenőrizni akarja a hivatala a felvételek felhasználását, és azt is javasolja, hogy bizonyos körülmények között felvett adatokat csak szigorúbb feltételek mellett lehessen lekérni (például egyházi vagy politikai rendezvényeken készülteket). (Index)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.