Minden kamerát bekötnének a rendőrséghez, az adatvédelmi biztos szerint is túlzás ez így

politika
2017 augusztus 08., 05:53
comments 212

Az Index értesülése szerint még a nyáron összehívja Molnár Zsolt (MSZP) a parlament nemzetbiztonsági bizottságát, hogy megvitassák a belügyminisztérium tervezetét, egy nagy videó- és hangfelvételeket gyűjtő tárhely létrehozásáról.

A terv szerint a térfigyelő kameráktól a tüntetéseken rendőrök által felvett képanyagokig mindenféle hivatalosan rögzített képek és hangok egyetlen tárhelyre raknának, amelyekhez a rendőrségnek és az elhárításnak teljes hozzáférése volna.

A terv Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint nagyon problémás, és komoly ajánlásokat fogalmazott meg. 

Például megkövetelné, hogy a rendőrök legalább mondják meg, hogy egy-egy felvételt milyen ügyben és miért akarnak megnézni, és legyen rögzítve, hogy mit csinálnak a lehívott részletekkel. Ellenőrizni akarja a hivatala a felvételek felhasználását, és azt is javasolja, hogy bizonyos körülmények között felvett adatokat csak szigorúbb feltételek mellett lehessen lekérni (például egyházi vagy politikai rendezvényeken készülteket). (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.