A Rogánékat reptető cégé lehet a budaörsi repülőtér üzemeltetése

politika
2017 augusztus 09., 08:54
comments 67

Bizonytalanná vált a budaörsi repülőtér helyzete a hvg.hu szerint, ugyanis a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ki akarja tenni a repteret jelenleg üzemeltető Magyar Repülő Szövetség szűrét. Ez az ország egyik legrégibb és második legfontosabb repülőtere, a rengeteg bérlő mellett innen indulnak a katasztrófavédelem, a rendőrség gépei és a műtéti szervszállítások is.

A múlt héten a Magyar Repülő Szövetséget (MRSZ) a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezetői, a Honvédelmi és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselői hívták egyeztetni, de végül sok egyeztetés nem volt, csak közölték az MRSZ-szel, hogy augusztus végéig hagyják el az általuk évtizedek óta üzemeltetett repteret.

„A budaörsi repülőtér állami tulajdon, aminek az üzemeltetéséért nekünk soha nem fizetettek, pedig a tulajdonosnak nemcsak jogai, de kötelezettségei is vannak. Mostanra a szövetség gyakorlatilag csődközeli helyzetbe került, nincs más választásunk, a hétvégén leadjuk a kulcsokat és az üzemeltetési engedélyünket. De akkor a reptér bezár, mert még meg sincs, aki átvegye a üzemeltetését, illetve az MNV írásbeli tájékoztatása szerint először ők vennék át”

- mondta az MRSZ vezetője a hvg.hu-nak.

Elméletileg amint az MRSZ elhagyja a repteret, a légi központ leáll, ugyanis nincs üzemeltetője. Ezt azonban a magyar állam már csak a hatósági használat miatt sem engedheti meg magának.

A hvg.hu információi szerint a reptér üzemeltetésére esélyes a Fly-Coop Kft., ami korábban arról lett ismert, hogy Rogán Antal propagandaminiszter és felesége az ő helikopterükkel repült egy vidéki lakodalomba.

link Forrás

De Rogánékon kívül röptették már Habony Árpádot is.

A cég vezetője, Jakab Tamás a hvg.hu kérdéseire részletesen beszélt a reptérrel kapcsolatos terveiről, majd letiltotta a nyilatkozatot, mondván, hogy az újságíróval folytatott beszélgetését nem nyilatkozatnak szánta.

„Akié a reptér, az itt élet-halál ura lesz. Az szedi be a díjakat, dönt minden üzemeltetési kérdésben, ha akarja, fallal is körbeveheti egyes részeit, hogy senki ne tudja, ki száll le vagy fel. Eddig hagyták teljesen lepukkanni, de miután kitették a repülőszövetséget, akár másnap dönthetnek úgy, hogy költeni kell az állami tulajdonra. És majd meglátjuk, melyik csókos nyeri el a zsíros megbízást”

- mondta a helyzetről a hvg.hu egyik forrása.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.