Az FBI hajnalban szállta meg Trump egykori kampányfőnökének otthonát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Paul Manafort virginiai otthonát július 26-án hajnalban szállta meg az FBI a Washington Post értesülései szerint

A szövetségi ügynökök ekkor számos dokumentumokat foglaltak le Manaforttól, egy nappal azután, hogy az egykori tanácsadót meghallgatta a szenátus hírszerzési bizottsága. 

Manafort korábban a Trump-kampány vezetője volt, és neve többször felmerült már az oroszokkal történt esetleges összejátszás ügyében. Az FBI jelenleg több szálon is nyomoz ebben a kérdésben, többek között azt vizsgálva, hogy orosz állami szereplők beavatkoztak-e a tavalyi amerikai elnökválasztásba.

Manafortot régi kapcsolatok fűzték a Kremlhez, szerepelt a Putyin-közeli ukrán elnök, Viktor Janukovics fizetési listáján is, és azóta az is kiderült, hogy a kétezres évek közepén titokban dolgozott Moszkvának is. (WaPo, BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.