Azt állítja, hogy saját zsebből fizette a napi 110 ezer forintos luxusvilla bérlését a hátrányos helyzetű gyerekeket üdültető tábor vezetője

Szerda reggel írt arról a 24.hu, hogy naponta 110 ezer forintért bérelt luxusvillából jár dolgozni a hátrányos helyzetű gyerekeket üdültető táborok vezetője, Hornyák Tibor.

A lap információi szerint a cikk megjelenése után, szerdán a Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (EKGYA) főtitkára ki is költözött abból a monoszlói luxusvillából, ahol az elmúlt 35 napot töltötte. 

Az újság kereste a cikk megjelenése előtt is az alapítványt, hogy miért kellett a Balaton egyik legdrágább szálláshelyét kibérelni a főtitkárnak, hogy onnan járhasson be mindennap a zánkai táborba, de nem kaptak választ, csak szerda délután adtak ki közleményt. 

Fotó: kormany.hu

A közleményt szerint EKGYA nem bérelt ingatlant és semmiféle bérleti díjat nem finanszírozott a monoszlói ingatlannal kapcsolatban. A közleményhez csatolták Hornyák rövid reakcióját is, aki elmondta, hogy: 

„A családommal minden évben belföldön nyaralunk. Munkám okán a szabadságomat nyáron nem vehetem ki, így az említett, zánkai táborhoz közeli ingatlant 35 napra, saját költségen, kedvezményes áron béreltem ki a családom számára. Így az idő alatt, amíg a feleségem és gyermekeim pihentek, én a zánkai és fonyódligeti táborokban is el tudtam végezni feladataimat.”

Azaz saját zsebből fizetett ki a bérleti díjat, ami 3,85 millió forint lett volna 35 napra, igaz, elmondása szerint kedvezményt is kapott, és ahonnan épp az erről szóló cikk megjelenés napján költözött ki. Van ez így.