Azt állítja, hogy saját zsebből fizette a napi 110 ezer forintos luxusvilla bérlését a hátrányos helyzetű gyerekeket üdültető tábor vezetője

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szerda reggel írt arról a 24.hu, hogy naponta 110 ezer forintért bérelt luxusvillából jár dolgozni a hátrányos helyzetű gyerekeket üdültető táborok vezetője, Hornyák Tibor.

A lap információi szerint a cikk megjelenése után, szerdán a Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (EKGYA) főtitkára ki is költözött abból a monoszlói luxusvillából, ahol az elmúlt 35 napot töltötte. 

Az újság kereste a cikk megjelenése előtt is az alapítványt, hogy miért kellett a Balaton egyik legdrágább szálláshelyét kibérelni a főtitkárnak, hogy onnan járhasson be mindennap a zánkai táborba, de nem kaptak választ, csak szerda délután adtak ki közleményt. 

Fotó: kormany.hu

A közleményt szerint EKGYA nem bérelt ingatlant és semmiféle bérleti díjat nem finanszírozott a monoszlói ingatlannal kapcsolatban. A közleményhez csatolták Hornyák rövid reakcióját is, aki elmondta, hogy: 

„A családommal minden évben belföldön nyaralunk. Munkám okán a szabadságomat nyáron nem vehetem ki, így az említett, zánkai táborhoz közeli ingatlant 35 napra, saját költségen, kedvezményes áron béreltem ki a családom számára. Így az idő alatt, amíg a feleségem és gyermekeim pihentek, én a zánkai és fonyódligeti táborokban is el tudtam végezni feladataimat.”

Azaz saját zsebből fizetett ki a bérleti díjat, ami 3,85 millió forint lett volna 35 napra, igaz, elmondása szerint kedvezményt is kapott, és ahonnan épp az erről szóló cikk megjelenés napján költözött ki. Van ez így. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.