Azt állítja, hogy saját zsebből fizette a napi 110 ezer forintos luxusvilla bérlését a hátrányos helyzetű gyerekeket üdültető tábor vezetője

POLITIKA
2017 augusztus 09., 14:47
comments 417

Szerda reggel írt arról a 24.hu, hogy naponta 110 ezer forintért bérelt luxusvillából jár dolgozni a hátrányos helyzetű gyerekeket üdültető táborok vezetője, Hornyák Tibor.

A lap információi szerint a cikk megjelenése után, szerdán a Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (EKGYA) főtitkára ki is költözött abból a monoszlói luxusvillából, ahol az elmúlt 35 napot töltötte. 

Az újság kereste a cikk megjelenése előtt is az alapítványt, hogy miért kellett a Balaton egyik legdrágább szálláshelyét kibérelni a főtitkárnak, hogy onnan járhasson be mindennap a zánkai táborba, de nem kaptak választ, csak szerda délután adtak ki közleményt. 

photo_camera Fotó: kormany.hu

A közleményt szerint EKGYA nem bérelt ingatlant és semmiféle bérleti díjat nem finanszírozott a monoszlói ingatlannal kapcsolatban. A közleményhez csatolták Hornyák rövid reakcióját is, aki elmondta, hogy: 

„A családommal minden évben belföldön nyaralunk. Munkám okán a szabadságomat nyáron nem vehetem ki, így az említett, zánkai táborhoz közeli ingatlant 35 napra, saját költségen, kedvezményes áron béreltem ki a családom számára. Így az idő alatt, amíg a feleségem és gyermekeim pihentek, én a zánkai és fonyódligeti táborokban is el tudtam végezni feladataimat.”

Azaz saját zsebből fizetett ki a bérleti díjat, ami 3,85 millió forint lett volna 35 napra, igaz, elmondása szerint kedvezményt is kapott, és ahonnan épp az erről szóló cikk megjelenés napján költözött ki. Van ez így. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.