Ungár Péter etikai vizsgálatot kezdeményezett a saját viselkedése miatt

POLITIKA
2017 augusztus 09., 16:20
comments 214

Politikusi Facebook-oldalán reagált a szerdán megjelent cikkekre Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja. Mint megírtuk, Ungárt a biztonsági személyzet rakta ki a Momentum Nyitás! elnevezésű fesztiváljáról, miután részegen botrányosan viselkedett, volt például olyan fesztiválozó, akinek háromszor kellett kiküldenie a sátrából a politikust. 

Ungár a cikkekkel kapcsolatban ezt írta szerda délután: 

„Sajnálom a rendezvényen történteket, és kész vagyok mindenkitől személyesen bocsánatot kérni, aki a viselkedésemet vagy a kommunikációmat nem kívánatosnak vagy zavarónak találta.

Elfogadom, hogy a Momentum részéről az a döntés született, hogy a továbbiakban ne vegyek részt az általuk szervezett rendezvényeken, ugyanakkor bízom abban, hogy személyesen tisztázni, rendezni tudjuk a dolgokat. 

Bár a fesztiválon magánemberként vettem részt, és nem volt semmilyen hivatalos célja az ottlétemnek, pártomban etikai vizsgálatot kezdeményeztem az ügyben.”

Kevéssel korábban az LMP is bejelentette, hogy Ungár etikai vizsgálatot kezdeményezett, és utána, amennyiben szükséges, megteszik majd a szükséges lépéseket. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.