A Szabadság tér helyett az óbudai Duna-parton állítják fel a Gulágobeliszket

Februárban jelentette be a a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete, hogy

"a stilizált szögesdróttal ékített, 14 méter magas obeliszket állítanak a Szabadság térre, hogy a szovjet megszállás és a kommunista diktatúra idején üldözött politikai foglyokra és az annak idején elhurcoltakra emlékezzenek."

Bár minden engedélyük megvolt a fekete márványból készülő obeliszk felállításához, ahhoz az utolsó pillanatban az V. kerületi önkormányzat technikai okokra hivatkozva megtagadta a tulajdonosi hozzájárulást, közölte a szervezet elnöke, Menczer Erzsébet a Magyar Időkkel. Ezután új helyszín után néztek, amit a III. kerületben találtak meg, ahol a Duna-parthoz közel kaphat helyet a kommunista diktatúra áldozatainak emlékműve. Menczer szerint az új helyszín többletköltséget nem eredményez, 

"de a legjobb esetben is csak jövő májusban, de sokkal valószínűbb, hogy inkább jövő ősszel avathatjuk fel az emlékművet az idei október 25-e helyett."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.