Megmenekült a SoundCloud

Tbg
TECH
2017 augusztus 11., 17:05
comments 48

Utolsó pillanatban megmentették a SoundCloudon, az egyik legismertebb, ám ingyenes, és ezért nehezen finanszírozható zenei közösségi oldalt. 

A TechCrunch azt írja, a tőkeinjekcióért cserébe távoznia kellett az eddigi ügyvezetőnek, Alex Ljungnak (bár az elnöki pozíciót megtarthatta), akit a Vimeo korábbi vezére, Kerry Trainor vált.

A Raine Group és a szingapúri Temasek szállt be a hírek szerint 169,5 millió dollárral. A cégnek százmillió dolláros az éves bevétele.

A berlini székhelyű SoundCloud a múlthónapban dolgozóinak 40%-át eresztette szélnek, 173 főt. (TechCrunch)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.