Portugáliában annyi a tűzeset, hogy nemzetközi segítségre szorulnak

külföld
2017 augusztus 13., 17:37
comments 16
photo_camera Portugália történetének legsúlyosabb tragédiája június 18-án, Pedrógao Grandenál Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

Constanca Urbana de Sousa belügyminiszter szombat este sajtótájékoztatót tartott és arról beszélt, hogy Portugália egyedül nem képes megbirkózni a rengeteg tűzesettel a nyári kánikulában és szárazságban. Lisszabon nemzetközi segítséghez folyamodott, így a portugál fővárosban jelenleg 3000 tűzoltó teljesít szolgálatot - írja az MTI. 

A belügyminiszter szerint a szárazság, és a fel-feltámadó szél oka a sokasodó tűzeseteknek. Szombaton újabb rekordot regisztráltak: 268 helyre riasztották a tűzoltókat, ennyi idén még egyetlen nap sem volt. de Sousa szerint nemzetközi segítségre szorulnak, Európához fordulnak többek közt tűzoltó repülőgépekért. 

Idén már 140 ezer hektárnyi növényzet pusztult el a lángok miatt. Ez több mint háromszor annyi, mint az elmúlt  tíz év átlaga. 

A legsúlyosabb eset Lisszabontól 200 kilométerre, Pedrógao Grande település közelében történt júniusban. Az ország történetének egyik legmegrázóbb katasztrófájában 62-en vesztették életüket egy erdőtűzben, ahol a lángok körbeölelték az autóval arra járókat. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.