Tökéletes: 27 milliárdos rekordtámogatás után a Felcsút az NB1 egyetlen klubja, ahol idén még nem játszott fiatal

sport
2017 augusztus 14., 19:12

Az NB1 ötödik fordulójára egyetlen klub maradt, ami nem szerepeltetett még a szezonban fiatalszabályba tartozó játékost, ez pedig a felcsúti Puskás Akadémia. A Pintér Attila vezette csapat mellett a forduló előtt még a Paks volt hasonló helyzetben, de a szombati Fradi elleni találkozó utolsó pár percére beállított egy U21-est, írja az Utánpótlássport.hu összesítésében. A felcsúti csapat hozzáállása a fiatalokhoz azért is bizarr, mert minden más klubnál több pénzből gazdálkodhat az akadémiája. Az mfor.hu szerint 

a TAO-rendszer 2011-es indulása óta odafolyatott 14 milliárd mellett 13 milliárdnyi adományt is kapott ez idő alatt az utánpótlásn-evelésre.

Az öt év alatt bezsebelt 27 milliárd mellett 2011 és 2015 között 989 millió forintot kapott a fiatal játékosok képzésére az MLSZ-től a Puskás. Ennél nagyobb összeghez a szövetségtől csak a Honvéd jutott. Hab a tortán a Puskás Akadémia alapítójának, Orbán Viktornak júniusi nyilatkozata. Szerinte

"a magyar futballban ma azért mennek jobban a dolgok, mert vannak akadémiák. A legnagyobb érték a magyar labdarúgásban ma, az akadémiai rendszer. Ezt kell megőrizni, ezt kell erősíteni."

link Forrás

A nyáron 12 játékost igazoló kiváltságos klub teljesítménye eget rengető: 

két ponttal utolsók az NB1 tabelláján.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.