Orbán Viktor éppen az Andorra elleni meccs előtt beszélt a hamarosan világszínvonalú magyar fociról

2017 június 12., hétfő 7:09
462

Ritka szerencsétlenül időzített interjút készített a köztévé Orbán Viktorral. Az M4-en kötelező, alapos riportban számoltak be a hagyományos felcsúti utánpótlástornáról. A Kisbajnokban természetesen Orbán Viktort, a Puskás Akadémia büszke alapítóját is megszólaltatták

A múlt hétfőn készült interjúban Orbán több erős kijelentést is tesz. Ami még tökéletesebbé teszi Orbán mondatait, hogy a magazin most vasárnap, az Andorra elleni meccs után került adásba. 

Az orbáni alap:

„A magyar futballban ma azért mennek jobban a dolgok, mert vannak akadémiák.”

Ez ki is fejti az akadémia alapítója.

„A legnagyobb érték a magyar labdarúgásban ma az akadémiai rendszer. Ezt kell megőrizni és ezt kell erősíteni. Ezt kitanultuk az elmúlt tíz évben, ehhez értünk.”

Orbán több állítása az Andorra elleni égés nélkül is elég nevetséges. 

„Hemingway úr (a Honvéd tulajdonosa) nagyon nagy példa nekünk azzal, hogy a Honvéddal meg tudta nyerni a bajnokságot, sok saját nevelésű gyerekkel. Mi más úton járunk, mert a mieinket elviszik külföldre, ugye Sallai Palermó, a Kleinheisler a Brémában.”

Orbán arról nagyvonalúan hallgat, hogy a Puskásban éppen saját nevelésű játékosok alig játszottak, még az NBII-ben sem nagyon léptek pályára. Volt, hogy a másodosztályban kötelezően előírt két 21 év alatti játékos két máshonnan vásárolt focista volt. Most pedig, hogy feljutottak az első osztályba, még nagyobb bevásárlásra készülnek, pedig már így is válogatott játékosok ültek a kispadon. Sallait valóban elvitte kölcsönbe a Palermó, nem lett alapember, a csapata kiesett az első osztályból. Kleinheislert pedig majdnem tönkretették, mielőtt Brémába igazolt, de onnan már régen lepasszolták, most tavasszal a Fradiban játszott.

„A Hemingway úr, a Várszegi az MTK-val és mi itt azt gondolom, hogy jól teljesítettünk.” 

Tény: Az MTK kiesett az NBI-ből, a Puskás máshonnan vásárol játékosokat.

„A Vasast ha megnézzük, ott is bontogatják a szárnyaikat, Debrecen mindig jó.”

A Debrecen majdnem kiesett az első osztályból, és annak ellenére, hogy Orbán valóban avatott akadémiát ott pár éve, a teljes szezonban mindössze öt percet volt a pályán 21 év alatti játékos a Lokiban.

„Szóval azt gondolom, hogy ha az akadémiai rendszert stabilizáljuk, abból lesz világszínvonalú magyar futball.”

Tény: Andorra-Magyarország 1-0. 

Orbán arról sem beszélt egy szót sem, hogy a magyar futballt a valódi teljesítmény és a piac helyett közpénzekből tartják el. 

És a hazugság tovább folytatódott a műsorban. A Puskás Akadémia szakmai igazgatója például ezt mondta az U-17-es tornát értékelve:

„Egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy a Bayern München utánpótlásában sokkal magasabb szintű képzést kapnak a gyerekek, mint akár a Puskás Akadémián vagy más magyar akadémián.”   

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt