Fehérjetúladagolásban halt meg egy bodybuilder anyuka

Tbg
sport
2017 augusztus 15., 04:59
comments 179

Kómába esve találtak rá szobájában, majd a kórházba szállítás után két nappal meghalt egy 25 éves sportoló nő, Meegan Hefford Nyugat-Ausztráliában.

A Perth Now nevű lap beszámolója szerint a nő egy szeptemberi versenyre készült.

A halál oka az edzéshez használt speciális diétától kapott fehérjetúladagolás, amit súlyosbított a nő korábban nem diagnosztizált betegsége, amely gátolja bizonyos fehérjék lebontását.

A lapnak megszólalt az áldozat édesanyja is, aki elmondta, korábban figyelmeztette lányát, hogy túlságosan gyorsan és sokat akar, kicsit lassítson le. Meegan Hefford 2014 óta versenyzett. Napi kétszer járt edzeni, és sokat panaszkodott anyjának arról, hogy fáradt és levert. (NYPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.