Nem elég, hogy Bayer Zsolt bekerül a Nemzeti Könyvtárba, még mocskosul drága is lesz

2017 augusztus 15., kedd 11:56
112

"Csaknem 20 millió forinttal többe fog kerülni az adófizetőknek a Kerényi Imre miniszterelnöki biztos által felügyelt Nemzeti könyvtár idei őszi sorozatának kiadása, mint a tavaszi sorozat" 

- írja a Magyar Nemzet a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent kormányhatározat alapján. Összesen 232 millió forint támogatást ad kormányunk a Nemzeti Könyvtár, az Alaptörvény díszalbum és zsebfüzetek, a Pedagógusnap 2017, és a Zenélő Budapest projekteknek 2017-ben; közülük

csak a Nemzeti Könyvtár köteteire 182,5 millió jut. 

Az egész elmebajért Kerényi Imre kormánymegbízott felel, ő pedig nem okozott csalódást és Karinthy, Kosztolányi, Móricz, Petőfi és Gárdonyi között elrejtette Bayer Zsolt közíró, publicista, újságíró 1100 év Európa közepén című kötetét is. 

 „Bayer Zsolt leírása, például a kőszegi katonai reálgimnázium melletti mohos kősziklához fűződő legenda narratívája Petőfi Sándor Útirajzok kötetének legnemesebb irodalmi hagyományaihoz hasonlítható” – nyilatkozta a kitűnő Demokrata hetilapnak barátja és bajtársa érdemeiről Kerényi Imre, aki az ATV-n azzal védte döntését, hogy bizony Bayer kötete Petőfi Sándor Útirajzok leírásához hasonlítható. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt