Az ügyészség szerint nem vetődött fel bűncselekmény gyanúja a Fidesz-plakátok ügyében, ezért nem nyomoznak

bűnügy
2017 augusztus 16., 06:24
comments 250

A 24.hu azt írja, hogy a Fővárosi Főügyészség elutasította az MSZP-s Nyakó István beadványát a Fidesz 2010-es plakátkampányával kapcsolatban, mivel szerintük nem vetődik fel bűncselekmény gyanúja. (A Magyar Szocialista Párt egy hónapja csalás miatt tett feljelentést ismeretlen tettes.)

Az ügyészség azt közölte:

„A feljelentés és az annak alapját képező cikk olyan feltételezésen alapult, amelyet már az ugyanabban a cikkben hivatkozott számvevőszéki jelentés tartalma is önmagában alapjaiban cáfolt.”

A 24.hu június végén írt arról, hogy a Fidesz 2010-ben a töredékéért kapta a plakáthelyeket Simicska Lajostól, mint idén a Jobbik (aminek a plakátjai ellen egy minden jel szerint alkotmánysértő törvényt is átvertek), ráadásul 1300 plakátot számla nélkül helyeztek ki.

photo_camera Polt Péter mosolyog Orbán Viktorra Fotó: Botos Tamás/444

Nyakó István egyébként a feljelentés megtételekor azt mondta, Polt Péter legfőbb ügyész „sima pártkatona”, és amíg tudja, hogy a kormányváltás után felelősségre vonás vár rá, nem tesz ebben az ügyben semmit. Nyakó azt mondta, a feljelentést ennek tudatában csak azért teszik, hogy Polt Péter ezt is eltussolja, és így „dokumentáltan elkövesse a hivatalos személy által elkövetett bűnpártolást”.

És ahogy a többi fideszes korrupciós ügyön, úgy egyszerűen ezen sem találtak fogást Polt Péterék.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt