Új kockázati tőkealap-kezelőt indít a piarista rend

vallás
2017 augusztus 16., 16:08
comments 126

A PBG FMC Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. új kockázati tőkealap-kezelőt alapított Impact Ventures Zrt. néven. A PBG FMC-nek két tulajdonosa van, a Portus Buda Group Befektetési Zrt.-nek többségi, a Piarista Iskolaépítő és Fenntartó Kft.-nek pedig kisebbségi szavazata van, igaz, a tulajdoni arányuk 50-50 százalékos. Utóbbi cég a Piarista Rend Magyar Tartományának tulajdona, és bányája is van, ugyanis tavaly felvásárolta a Mórágyi Gránitbánya Kft.-t.

A másik cég a pesti Duna-parton álló piarista épület ingatlanfejlesztőjeként ismertté vált PBG-cégcsoport része. A csoport a hvg.hu szerint vállalkozásai egy részét szerzetesrendekkel közösen hozta létre, így például a Svábhegyi Villa Kft.-ben a Piarista Rend, a Servitor Pro Multis Kft.-ben a piaristák mellett a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány és a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság is tulajdonos (a jezsuiták pedig 2016-ban nyáron léptek ki belőle).

Nemrég derült ki, hogy a a Piarista Rend Magyar Tartománya 5 oktatási intézmény felújítására és bővítéséra 2022-ig 22 milliárd forintot kap a kormánytól. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.