Pörgetik még a taxiórát

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) személyszállítási ellenőrei közel 3300 taxiellenőrzést végeztek az elmúlt évben, és a helyszínen felvett jegyzőkönyvek alapján több mint 2400 esetben tártak fel kisebb vagy nagyobb jogsértést - írja az MTI a pénteki Magyar Hírlap alapján. 

A lapot a BKK tájékoztatta a tavalyi ellenőrzésekről. A jogsértések közé tartozik az is, ha a taxis az utassal megállapodik egy fix összegben, és nem kapcsolja be a taxamétert, és persze az is, ha a hatósági árnál drágább tarifát alkalmaz. És még mindig működik a jó öreg taxióra pörgetés. Ilyen esetekből volt több mint száz.

Volt olyan taxis is, aki az utastól kapott nagy címletű bankjegyet vett át, de azt állította, hogy csak kisebb címletet kapott, illetve megesett az is, hogy más, jóval értéktelenebb valutában adott vissza. 

A taxisok az idén több mint kétszáz alkalommal tagadták meg az ellenőrzést. Összesen kilenc BKK-s személyszállítási ellenőr végez helyszíni ellenőrzéseket, egy pedig az akciókat szervezi, illetve a hatóságokkal tartja a kapcsolatot. Az elmúlt egy évben több mint négyszázszor szerveztek közös ellenőrzést a hatóságokkal. "A feltárt jogsértések alapján a BKK az intézkedésekre jogosultaknak közel 2700 intézkedési indítványt küldött" - írja a BKK, ami alighanem feljelentésként értelmezhető. Állítólag javult viszont a helyzet a Liszt Ferenc repülőtéren.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.