Kifúrja a lengyel alma a magyar almát a piacról

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nagyon nagy bajban van az almatermelés ma Magyarországon. Ha az ágazat nem megy keresztül jelentős változásokon, tíz éven belül

A FÖLD SZÍNÉRŐL IS ELTŰNHET A SZABOLCSI ALMA.

Erre hívja fel a figyelmet a debreceni Farmer Expón kiállító Szabolcsi és Szatmári Alma, saját magukon kívül még több ezer gazdát képviselve.

Szabolcs megyében van a hazai almatermő terület több mint fele, 15 ezer hektár. Az almatermesztés 6-8 ezer családnak jelent kiegészítő vagy teljes jövedelmet, legalább ugyanennyi háztartásnak biztosít munkahelyet. Az almatermelés színvonala folyamatosan csökken, egyre több az elhanyagolt almáskert és egyre kevesebb az értékesíthető alma. Ennek oka főleg a tőke, a szaktudás és a munkaerő hiánya. 

Tíz éven belül eljuthatunk oda, hogy már a hazai boltokban sem lehet magyar almát kapni, csak lengyelt, holott 10-20 éve a saját termésből még külföldi importra is jutott. A Szabolcsi és Szatmári Alma és az általuk képviselt termelők abban reménykednek, megmenekülhet a szabolcsi alma. (MTI)

Dokumentumfilm arról, miért nem jó a magyar alma – TBG ajánlásával:

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó