Magára vállalta az Iszlám Állam az oroszországi merényletet

Hét járókelőt megsebesített egy huszonéves, álarcot viselő férfi szombaton az oroszországi Szurgutban. A támadó a reggeli órákban késsel hadonászott a Hanti-Manysi Autonóm Körzethez tartozó város főutcáin. 

SzurgutFotó: Wikipédia

Korábbi hírekkel ellentétben nem nyolc, hanem hét járókelőt szúrt meg, akik közül mindegyiküket kórházba szállítottak. Négyüknek olyan súlyos az állapota, hogy műteni kell őket. 

Az orosz hatóság azonnal megérkezett a támadás helyszínére, ahol megpróbálták őrizetbe venni a támadót, de mivel nem volt együttműködő, lelőtték. A személyazonosságát sikerült azonosítani, egy 23 éves helybéli volt. Egyelőre vizsgálják, voltak-e mentális problémái. 

Időközben az Iszlám Állam a szócsövükként működő Aamák hírügynökségen azt üzente, az elkövető "az Iszlám Állam katonái közé tartozott". A közlemény hitelességét a dzsihadista terrorszervezet többi hírcsatornáján még nem erősítették meg. Az orosz hatóságok szerint nem terrorcselekményről van szó. Az ügyet az orosz Nyomozó Bizottság vezetője, Alekszandr Basztakin vette kézbe. (MTI) 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű