Magára vállalta az Iszlám Állam az oroszországi merényletet

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Hét járókelőt megsebesített egy huszonéves, álarcot viselő férfi szombaton az oroszországi Szurgutban. A támadó a reggeli órákban késsel hadonászott a Hanti-Manysi Autonóm Körzethez tartozó város főutcáin. 

SzurgutFotó: Wikipédia

Korábbi hírekkel ellentétben nem nyolc, hanem hét járókelőt szúrt meg, akik közül mindegyiküket kórházba szállítottak. Négyüknek olyan súlyos az állapota, hogy műteni kell őket. 

Az orosz hatóság azonnal megérkezett a támadás helyszínére, ahol megpróbálták őrizetbe venni a támadót, de mivel nem volt együttműködő, lelőtték. A személyazonosságát sikerült azonosítani, egy 23 éves helybéli volt. Egyelőre vizsgálják, voltak-e mentális problémái. 

Időközben az Iszlám Állam a szócsövükként működő Aamák hírügynökségen azt üzente, az elkövető "az Iszlám Állam katonái közé tartozott". A közlemény hitelességét a dzsihadista terrorszervezet többi hírcsatornáján még nem erősítették meg. Az orosz hatóságok szerint nem terrorcselekményről van szó. Az ügyet az orosz Nyomozó Bizottság vezetője, Alekszandr Basztakin vette kézbe. (MTI) 

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.