Magára vállalta az Iszlám Állam az oroszországi merényletet

külföld
2017 augusztus 19., 13:57

Hét járókelőt megsebesített egy huszonéves, álarcot viselő férfi szombaton az oroszországi Szurgutban. A támadó a reggeli órákban késsel hadonászott a Hanti-Manysi Autonóm Körzethez tartozó város főutcáin. 

photo_camera Szurgut Fotó: Wikipédia

Korábbi hírekkel ellentétben nem nyolc, hanem hét járókelőt szúrt meg, akik közül mindegyiküket kórházba szállítottak. Négyüknek olyan súlyos az állapota, hogy műteni kell őket. 

Az orosz hatóság azonnal megérkezett a támadás helyszínére, ahol megpróbálták őrizetbe venni a támadót, de mivel nem volt együttműködő, lelőtték. A személyazonosságát sikerült azonosítani, egy 23 éves helybéli volt. Egyelőre vizsgálják, voltak-e mentális problémái. 

Időközben az Iszlám Állam a szócsövükként működő Aamák hírügynökségen azt üzente, az elkövető "az Iszlám Állam katonái közé tartozott". A közlemény hitelességét a dzsihadista terrorszervezet többi hírcsatornáján még nem erősítették meg. Az orosz hatóságok szerint nem terrorcselekményről van szó. Az ügyet az orosz Nyomozó Bizottság vezetője, Alekszandr Basztakin vette kézbe. (MTI)