Medvegyev az államalapítás ünnepének alkalmából szorgalmazta a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok élénkítését

gazdaság
2017 augusztus 20., 13:27
comments 154

A magyar-orosz gazdasági kapcsolatok további élénkítése mellett foglalt állást Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő a nemzeti ünnep alkalmából vasárnap Orbán Viktor miniszterelnökhöz intézett üdvözlő táviratában. Azt írta:

„Biztos vagyok benne, hogy a gazdasági, kereskedelmi és a befektetési szférában való együttműködés erősödése, valamint a közös projekteknek az energetika, az ipar és high-tech iparágakban való megvalósítása teljes mértékben megfelel országaink érdekének.”

photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök és Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő találkozik a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 9-én, az esemény zárónapján. Fotó: Dmitrij Asztahov/Az orosz kormány sajtószolgálata/Ria Novosztyi/EPA/MTI

A Gazeta.ru a távirattal kapcsolatban megemlítette: Magyarország jelezte, hogy 2019 után is érdekelt marad az orosz gázszállításokban.

Ez olyannyira így van, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium titkolja, miről egyezett meg a Gazprommal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.