Medvegyev az államalapítás ünnepének alkalmából szorgalmazta a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok élénkítését

gazdaság
2017 augusztus 20., 13:27
comments 155

A magyar-orosz gazdasági kapcsolatok további élénkítése mellett foglalt állást Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő a nemzeti ünnep alkalmából vasárnap Orbán Viktor miniszterelnökhöz intézett üdvözlő táviratában. Azt írta:

„Biztos vagyok benne, hogy a gazdasági, kereskedelmi és a befektetési szférában való együttműködés erősödése, valamint a közös projekteknek az energetika, az ipar és high-tech iparágakban való megvalósítása teljes mértékben megfelel országaink érdekének.”

photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök és Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő találkozik a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 9-én, az esemény zárónapján. Fotó: Dmitrij Asztahov/Az orosz kormány sajtószolgálata/Ria Novosztyi/EPA/MTI

A Gazeta.ru a távirattal kapcsolatban megemlítette: Magyarország jelezte, hogy 2019 után is érdekelt marad az orosz gázszállításokban.

Ez olyannyira így van, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium titkolja, miről egyezett meg a Gazprommal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt