Seehofer már nem ragaszkodik ahhoz, hogy felső határt jelöljenek ki a menedékkérők befogadásában

külföld
2017 augusztus 20., 11:54
comments 82

Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke már nem ragaszkodik ahhoz, hogy felső határt jelöljenek ki Németországban a menedékkérők befogadásában.

Erről az ARD közszolgálati televíziónak adott interjúban beszélt, és elmondta azt is, hogy a felső határ kijelölését így már nem szabja feltételéül annak sem, hogy megint koalícióra lépjen az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unióval (CDU).

Orbán Viktor miniszterelnök és vendége, Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök a megbeszélésük után sajtótájékoztatót tart az Országházban 2016. március 4-én.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök és vendége, Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök a megbeszélésük után sajtótájékoztatót tart az Országházban 2016. március 4-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A vasárnap este adásba kerülő beszélgetés előzetesen közölt részletei szerint a bajor elnök döntését azzal indokolta, hogy a migrációs helyzet és a berlini politika irányvonala is változott.

Frissítés: a Spiegel annyival korrigálta a Seehofer által elmondottakat, hogy a bajor miniszterelnök még mindig követeli a felső határt, de azt már nem tartja elengedhetetlen feltételnek a CSU és Merkel CDU-ja közötti koalícióhoz. Viszont hosszú távon szeretné ezt elérni.

Az Emnid közvélemény-kutató legújabb felmérése szerint egyébként 5 héttel a választások előtt a CDU és a CSU tovább tudta növelni az előnyét, így 39 százalékon áll, míg az SPD-re csak 24 százalék szavazna. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.