Toronymagasan vezet Merkel pártja néhány héttel a választások előtt

Öt héttel a németországi választások előtt Angela Merkel pártja a CDU és a CSU tovább tudta növelni az előnyét a szociáldemokrata SPD-vel szemben. Az Emnid közvélemény-kutató legújabb felmérése szerint a CDU/CSU jelenleg 39 százalékon áll, míg az SPD-re csak 24 százalék szavazna.

Fotó: AXEL HEIMKEN/dpa Picture-Alliance/AFP

A harmadik helyen a szélsőbaloldali Linke áll 9 százalékkal, míg a Zöldek és a liberális FDP 8-8 százalékot kapna most vasárnap. Az előző héthez képest a szélsőjobboldali AfD vesztett egy százalékot, most 7 százalékon áll, de ezzel is bejutna a Bundestagba.

A felméréshez az Emnid augusztus 10-16. között 1426 embert kérdezett meg arról, hogy kire szavazna, ha most lennének a választások. A német választók többsége az öregkori szegénység (70 százalék), valamint a bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelmet (69 százalék) tartja a legfontosabb kampánytémáknak. A megkérdezettek 75 százaléka mondta azt, hogy a szavazásnál fontos szempontnak tartja, hogy az adott párt támogassa az esélyegyenlőséget az oktatásban. A felmérés szerint a bevándorlás korlátozása (29 százalék) vagy az elektromobilitás kérdése (26 százalék) nem számít kiemelkedő témának a választás szempontjából. (FAZ)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.