Toronymagasan vezet Merkel pártja néhány héttel a választások előtt

2017 augusztus 20., vasárnap 8:27
234

Öt héttel a németországi választások előtt Angela Merkel pártja a CDU és a CSU tovább tudta növelni az előnyét a szociáldemokrata SPD-vel szemben. Az Emnid közvélemény-kutató legújabb felmérése szerint a CDU/CSU jelenleg 39 százalékon áll, míg az SPD-re csak 24 százalék szavazna.

Fotó: AXEL HEIMKEN/dpa Picture-Alliance/AFP

A harmadik helyen a szélsőbaloldali Linke áll 9 százalékkal, míg a Zöldek és a liberális FDP 8-8 százalékot kapna most vasárnap. Az előző héthez képest a szélsőjobboldali AfD vesztett egy százalékot, most 7 százalékon áll, de ezzel is bejutna a Bundestagba.

A felméréshez az Emnid augusztus 10-16. között 1426 embert kérdezett meg arról, hogy kire szavazna, ha most lennének a választások. A német választók többsége az öregkori szegénység (70 százalék), valamint a bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelmet (69 százalék) tartja a legfontosabb kampánytémáknak. A megkérdezettek 75 százaléka mondta azt, hogy a szavazásnál fontos szempontnak tartja, hogy az adott párt támogassa az esélyegyenlőséget az oktatásban. A felmérés szerint a bevándorlás korlátozása (29 százalék) vagy az elektromobilitás kérdése (26 százalék) nem számít kiemelkedő témának a választás szempontjából. (FAZ)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt