Van-e olyan tehetségtelen és alkalmatlan kormánypárti politikus, aki nem tud sorosozni egy jót nemzeti ünnepünk alkalmából?

POLITIKA
2017 augusztus 20., 06:43
comments 144

Lehet úgy tenni, mintha véletlen lenne, hogy pont a nemzeti ünnepre romlott el az időjárás, miközben Brüsszelben túlnyomóan napos, New Yorkban pedig derűs időt jósolnak mára. 

Hátra lehet-e dőlni, akárcsak egy, a lelkünket ünneplő öltöztető napra is, elfeledve, hogy a rejtőzködő háttérhatalom előtérbe lévő ügynöke szövi a cselt Magyarország ellen ezekben az órákban is? Még szerencse, hogy a hadjáratban hű szövetségei, a brüsszeli hivatalnokok vasárnap pihennek, bár mondjuk ki, erőgyűjtés az inkább. (Nem lehetne kezdeni valamit azzal, hogy Magyarországon a nemzeti ünnepek ne essenek hétvégére? Legyenek fix hosszú hétvégék, és akkor kipihentebben nézhetne szembe a magyarság a globális ármánykodókkal.)

Amióta a Magyar Nemzetben kiszivárgott a sorvezető, hogy mit is kell mondani hivatalos szónokként a kenyérszentelés, Szent István és az államalapítás ünnepén („Választás előtt állunk: Szent István Magyarországa és a Soros-terv között”), azóta várja egy ország lélegzetvisszafojtva, hogy a kormánypárti politikusoknak hogyan sikerül az alkalmassági vizsga.

Itt a nagy nap, ha egy kormánypárti politikus sorosozással bekerül az MTI hírei közé, a kormany.hu-ra, a közmédia híroldalára, a Magyar Időkbe vagy az Origóba, akkor teljesítette a kihívást. 

Az ünnepi hétvége már szombaton elindult, Kövér László házelnök akkora pipával abszolválta a feladatot, hogy akár előre oda lehetne adni neki a Magyarország mentális szirénája-díjat, de azért hosszú még a nap. 

photo_camera Kövér László, esernyővel védve az esőtől Zalaegerszegen, szombaton Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A kulcsszavak, ha otthon maradt vagy az esőben elázott a sorvezető:

  • „idegenek kezére játsszák Magyarország"
  • „új, kevert, muszlimizált Európa”
  • „a tőlünk nyugatra lévő országok, naivak és erőtlenek”, „a terrortól rettegnek” és „saját kultúrájukról mondanak le az idegenek kedvéért”
  • „támadják a kultúránkat”
  • „belső ellenségek”, akik „más birodalmak részévé akarják tenni hazánkat”
  • „az idegenek megszállják hazánkat” és „egy nagyobb birodalom részévé” teszik Magyarországot
  • „Soros emberei le akarják rombolni Szent István Magyarországát”, „kvótát akarnak ránk erőltetni” és lejáratni hazánkat. 
  • „Soros emberei már készen állnak”, ezért „nekünk is készen kell állnunk”.

Tegnap sokan nekifutottak a feladatnak, voltak egészen jó megoldások, Simicskó István, honvédelmi miniszter például a délvidéki Palicson az MTI szerint ezt mondta:

„Simicskó István honvédelmi miniszter ünnepi beszédében kitért arra, hogy az Európai Unió kezdi elveszíteni alapját és hitét, és egyre jobban elmerül az ultraliberalizmusban. Sajátságosnak nevezte a brüsszeli politikusok megnyilvánulásait a modern kori népvándorlás kapcsán, hiszen felmerülhet a kérdés, ha Magyarország látja a veszélyt, hogyan lehetséges, hogy az Európai Unió országai nem látják.”

Lázár János Hódmezővásárhelyen ünnepelt (részlet)

„Az emberek többsége egyetért azzal, hogy Európa vezetőinek már régen nem a migránsok elosztásának módján kellene a fejüket törni, hanem azon, hogyan lehetne a kontinens megszállásának véget vetni. Különben néhány emberöltő alatt hátrányos helyzetű kisebbséggé válunk saját hazánkban, sőt a saját kontinensünkön.” És az sem rossz, hogy „Ma már nem meri tagadni senki sem, hogy Európa az oszmán hódítás óta a legnagyobb veszélybe került”, feledve akárcsak a két világháborút, vagy a hidegháborút, de valami hiányzik Lázár beszédéből. 

Sorost egyelőre nem sikerült Szent István ellenségévé felgyúrni.

A tegnapi nap legerősebb gondolatmenete Lezsák Sándoré, az Országgyűlés alelnökéjé, aki jelképesen a Magyarok Nagyasszonyához szólva azt mondta: "Nehéz időt élünk, Istenünket becsmérlő és tagadó emberáradat özönlik felénk, amelyet tévelygő európai vezetők, gátlástalan pénzváltók, szellemi kufárok hipnotizálnak (...) de ebben a nehéz időben is nyugodt erőt képviselünk, mert hittel valljuk, hogy az egészséges veszélytudat szervezi a történelmi megbékélést szerte a fenyegetett Európában". 

UPDATE: Dél van, továbbra is Kövér László az egyetlen, aki érti az idők szavát. Simicskó István legalább brüsszelezett egyet a tisztavatáson, azt mondta úgy tűnik, hogy "Brüsszel feladja hitét, elveszíti fundamentumát". Aztán kitért az illegális bevándorlásra is: "ahhoz, hogy gyermekeink, unokáink számára megerőrizzük Magyarországot, s magyarként élhessenek itt, meg kell védeni az ország határait, fel kell lépni az olyan veszélyek ellen, mint a tömeges illegális bevándorlás, a terrorizmus". De Sorosról semmi. 

Áder János is csak egy duplacsavarral hozta nehéz helyzetbe a hallgatóságát, de ő sem sorosozott. 

Szólásra emelkedett Semjén Zsolt, Balog Zoltán és Seszták Miklós is, amikor átadták I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárkának a Múzeum utca 11. számú épület kulcsait, de semmi. 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere azt mondta: "Legyünk büszkék arra, hogy ötszáz év után ismét mi, magyarok vagyunk azok, akik védjük a keresztény Európát a pusztulás fenyegetésétől akkor is, ha Európa felelőtlenül viseltetik maga és hagyományai iránt", de ennyiben maradt. Még a közrádió sem emelt ki semmi Sorost abból az interjúból, amit Schmidt Máriával készítettek. Németezés annál inkább volt benne.

Ráadásul a téma szakavatott ismerője, Németh Szilárd Fidesz-alelnök Párizsban van, mert a birkózószövetség elnökéként ott van jelenése

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.