Kövér László szerint Soros György a háttérhatalom előtérben lévő képviselője

POLITIKA
2017 augusztus 19., 7:55
comments 370

Kövér László házelnök, a Fiatal Demokraták Szövetségének alapítója akkora ünnepi interjút adott a Magyar Időknek, hogy már pénteken beharangozták, hogy szombaton majd megjelenik. A beharangozóból úgy tűnt, Kövér teljesen biztos abban, hogy 2018-ban is a Fidesz nyeri majd a választást, az interjúban azonban pont azt bizonygatja, hogy nem szabad hátradőlni, és nem szabad, hogy a fideszes tábor elhiggye, hogy ez egy előre megnyert csata.

A házelnök a mai korhoz hasonlította Szent István idejét, és azt mondta, hogy ahogy Istvánnak is sikerült nyugat felé fordítania az országot, miközben az ország nem lett a Német-Római Császárság része, addig most is a nyugati szövetségi rendszerben van elköteleződve az ország, de most sem szabad engedni, hogy az EU uralkodjon felettünk. Kövér azonban minden eddiginél konkrétabb, azt mondta:

„tény, hogy Magyarország közvetlen ellenfele a brüsszeli bürokrácia, az Európai Bizottság, amely felhatalmazás nélkül a politika alakítójává akar válni”.

Ezen kívül a házelnök arról is beszélt, hogy

az Európai Unió hosszú távú fennmaradására nem kötne fogadásokat.

Ezzel az interjú lényegi része véget is ért, és elindult turbófokozatra kapcsolt háttérhatalmazás:

„Ma az európai demokratikus intézményeket meghatározó elitek jelentős része annak a globális háttérhatalomnak a megvásárolt, függőségben tartott ügynöke, amelynek a most zajló folyamat az érdeke, és amelynek csak idejétmúlt korlátként értelmezhetők a nemzeti keretek.”

A Magyar Idők riportere természetesen vette a lapot, és elkezdte pengetni a háttérhatalom-basszusgitárt Kövér hatalmas háttérhatalom-szólójához.

„Soros György a háttérhatalom része, vagy egy magányos tőzsdecápa, aki csak a saját érdekeit nézi?” - kérdezte a Magyar Idők munkatársa. Mire Kövér:

„Ő a világ(on a) legismertebb, jelenlegi tudásunk szerint legnagyobb befolyású és óriási pénzeszköz felett rendelkező szereplője a háttérhatalomnak. A háttérhatalom legfontosabb jellemzője, hogy rejtőzködik, és csak annyira fedi fel magát, amennyire céljai megvalósításához szükséges.

A nyitott társadalom elméletének az egyes nemzetekre erőltetéséhez például szükséges, hogy Soros György, a demokratikusan megválasztott, de kisszerűnek, ostobának és korruptnak láttatott helyi politikai elitek globális problémákra önzetlen emberbarátként megváltást kínáló ellentétpárjaként lépjen a nemzetközi politika színpadára.”

Ezen kívül persze volt arról is szó, hogy a média átvette az ellenzék szerepét, és hogy Simicska Lajos Kövér szerint kevésbé veszélyes, mint Soros György. Aki úgy gondolja, ép elmével képes végigolvasni a teljes interjút, az ide kattintva tudja megtenni ezt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt