Visszaszólt Lázár Jánosnak a makói gimnáziumból elküldött igazgató

oktatás
2017 augusztus 20., 06:22
comments 256

A következő tanévtől is a makói József Attila Gimnáziumban tanít Rója István, akik az Emberi Erőforrások Minisztériuma 22 után küldött el az igazgatói pozícióból, pedig csak egyedül pályázott a posztra. 

Rója a Délmagyarnak elküldött levelében rosszindulatúnak és sértőnek nevezte Lázár János megjegyzését, miszerint az intézmény színvonala folyamatosan csökkent. A volt igazgató szerint még csak nem is volt olyan elemzés, amely ezt vizsgálta volna. 

Rója István
photo_camera Rója István

Írt arról is, milyen gondokat okozott az iskolának az elmúlt hét év oktatáspolitikai kapkodása:

Egy tanévet tartoztunk a Megyei Intézményfenntartó Központhoz. Ez volt a sötét középkor. Ahogy a népnyelv mondja: se pénz, se posztó. Néhány levélváltás volt az éves kapcsolatunk. Ezután jött a Makói KLIK, melynek igazgatója Farkas Éva Erzsébet (a jelenlegi makói polgármester) volt. Két tanévben költségvetésünk sem volt. Örültünk minden nyert pályázatnak. Egyik ilyen alkalommal a pályázati program kezdetén kértem a KLIK-től a pénzünket. A Makóra utalt pénzzel nem tudtak elszámolni. A határidő szorításában innovatív tantestületünk tagjaival adtuk össze a szükséges anyagi erőt, és valósítottuk meg tanulóinknak a pályázatban leírt programot, megtartva megszokott színvonalunkat.”

 Rója István továbbra is úgy látja, hogy az elmozdításának nem volt szakmai, pedagógiai oka, csakis az, hogy kollégáival együtt aláírta a miskolci pedagógusok oktatáspolitikai vitairatát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.