Miközben az anyja megkorbácsolt egy modellt, az ifjabb Robert Mugabe menekülés közben úgy fellökött egy pincérnőt, hogy az elvetélt

A múlt héten a 20 éves Gabriella Engels dél-afrikai modell azzal vádolta meg Robert Mugabe zimbabwei elnök feleségét és potenciális utódját, hogy egy johannesburgi luxusszállodában a testőreivel megtámadta a őt, és egy elektromos kábellel megkorbácsolta. Ezután kiderült, hogy a dél-afrikai miniszter diplomáciai mentességet adott az 52 éves Grace Mugabének, aki így szabadon visszatérhetett a hazájába.

Középen a 93 éves zimbabwei elnök, balra a fia, ifj. Robert Mugabe mosolyog, jobbra a kis unoka február 25-én Matoposban.Fotó: Jekesai Njikizana/AFP

Most újabb részlet látott napvilágot: ifj. Robert Mugabe, az elnök fia, aki szintén ott volt a szobában, amikor az anyja betoppant, állítólag menekülés közben fellökött egy terhes pincérnőt, aki elesett, és kórházba kellett vinni. Egy szállodai alkalmazott megerősítette, hogy a nő elvetélt. A szálloda menedzsere nem erősített meg semmit, azt mondta, belső ügyként kezelik az incidenst.

A 93 éves Robert Mugabe a Dél-Afrikai Fejlesztési Közösség (SADC) csúcstalálkozóján vett részt Pretoriában, de Grace Mugabe nem volt a hivatalos delegáció tagja. (All Africa)