Szegény fideszes politikusok, akik a nemzeti ünnepen is hibátlanul felmondták, amit Soros Györgyről tudni kell, de majdnem hiába

POLITIKA
2017 augusztus 21., 14:47

Augusztus 20-a egészen meglepő fordulata volt, hogy az MTI ünnepi hírfolyamának egyetlen elemében sem szerepelt Soros György.

Nemcsak a nemzeti hírügynökség nem adott hírt egy jó sorosozásról, a közmédia honlapján sem volt egy szó sem, ahogy az Origón és a kormany.hu-n sem.

Mintha a szónokokhoz nem jutott volna el a Magyar Nemzet által megszerzett „Választás előtt állunk: Szent István Magyarországa és a Soros-terv között” elnevezésű kommunikációs sorvezető arról, hogy egészen pontosan mit, hányszor és a szónoklat melyik részén kell mondani Soros Györgyről.

Aztán kiderült, hogy szerencsére vannak olyan fideszes politikusok, akikhez

  • vagy mégis eljutott, hogyan kell tűzbe-lázba hozni az ünneplő tömeget Soros György emlegetésével,
  • vagy hozzájuk nem jutott el az a központi utasítás, hogy most engedjék el egy kicsit a Soros-témát.

Hogy a legmegbízhatóbb politikusok ne csüggedjenek el, vagy ne legyen kénytelenek szamizdatban terjeszteni elhallgatott ünnepi beszédeiket, amikről nem számolt be a központi sajtó, bemutatjuk a legjobb augusztus 20-i sorosozás dobogósait.

3. hely: Pócs János, a Jászság fideszes képviselője. Ahogy az meg volt írva, a végén, a felépített beszéd csúcspontján dobta be Sorost. Plusz pont, hogy azt kérte, a tetteiket az örökkévalósághoz mérjék. Mínusz: Áder János kedvenc Kölcsey idézetét illene már pontosan tudni: A haza minden előtt. És Soros embereiről is szót kellett volna ejteni.

link Forrás

2. hely: Gelencsér Attila, Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője. Példás végrehajtás, hogy ugyan szoboravatásra hívták meg Kaposhomokra, de Széchenyi Istvánról és Ady Endréről, akiknek a szobrait leleplezte, a beszámoló szerint egy szót sem ejtett.

„Szinte minden előttünk járó nemzedéket próbára tett a történelem, hogy kész-e megvédeni hazáját. Magyarország ma azért létezhet még, mert az előttünk járó nemzedékek, amikor kellett, akkor megvédték Szent István Magyarországát. A mi nemzedékünk se kivétel. Mi is választás előtt állunk: Szent István Magyarországa és Soros-terv között. A Soros-terv nem titkolt célja, hogy megváltoztassa Európa lakosságát, identitását, új kevert, muszlimizált Európát hozzon létre, ahol a határok és a nemzetek eltűnnek.”

Az persze lehet, hogy nem ismerte meg Adyt.

link Forrás

Szintén ezüstérmes Halász János, aki Karcagon emelte az ünnep méltóságát.

„Nem szabad engednünk, hogy az európai nemzetek identitásának felszámolását és etnikai arányainak drasztikus átalakítását célzó Soros-terv megvalósulhasson Szent István országában. Tudjuk, hogy csak akkor leszünk sikeresek, akkor nem kell gyermekeink biztonságát félteni, ha határainkon belül rend van és államunk szuverenitása nem forog veszélyben.(…)

S bár a bevándorlási krízis elmúlta távolinak tűnik, a magyar emberek egy dologban biztosak lehetnek: Amíg a nemzeti, polgári erők fognak kormányozni, addig nem a Soros-terv fog megvalósulni, hanem Szent István Magyarországa fog tovább épülni.”

Ami messze a többi versenyző fölé emeli, az a gondolatmenet arról, hogy igenis befogadó nép vagyunk:

„Befogadó, más népek felé nyitott nemzet vagyunk. Elég csak visszagondolnunk az elmúlt pár hét eseményeire. Szinte egy időben rendeztünk Vizes Világbajnokságot, Forma1-es futamot és Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált. Több tízezren jöttek hazánkba a Föld szinte valamennyi országából.” A vitán felüli bajnok: Németh Szilárd Csepel színeiben. Aki csak egyszer sorosozik, többször nem, mert meg szokta kapni, hogy „közszereplései során gyakran emlegeti az előbb említett ember nevét”, ráadásul ilyen szent napon nem akarja az ördögöt a falra festeni, ezért aztán a továbbiakban csak ők és mi alapon jelzi, itt bizony választani kell. A hit, remény, szeretet-hármas például a mi, nem az ők, és a mi is egy olyan ország, ahol a

„fiúkat férfinak, a kislányoknak nőknek, mindannyiukat dolgos magyar embereknek nevelik. Ahol a gyermekért, és nem a gyermekekből élnek.”

link Forrás

Az ünnep utáni első dolgos hétköznapon aztán már Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője is sorosozott, ezekről az MTI is beszámolt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.