Palkovics: Vitathatatlan, hogy helyes az irány, amit az oktatásnak kijelöltek

Igazgatói kinevezéseket adott át kedden az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az oktatásért felelős államtitkár és a Klebelsberg Központ elnöke. Palkovics László ünnepi beszédében kijelentette, hogy

"az oktatási rendszer lassan változik, de mára vitathatatlanná vált, hogy az az út, amelyet néhány éve kijelöltek, helyes irány volt."

Szerinte az igazgatók feladata, hogy még jobbá tegyék az általuk vezetett intézményeket, hogy élmény legyen ott tanítani és tanulni. A végbement változtatások eredményeként hatékonyabb rendszer és egyértelműbb viszonyok alakultak ki, "mindenki tisztán lát", pontosan tudja, mi a feladata, milyen elvárásoknak kell megfelelnie, mondta az államtitkár. A cél, hogy az oktatási rendszer és a diákok a világ élvonalába kerülhessenek. Solti Péter hozzátette, hogy  

"a működés fenntartása, stabilitása kialakult, minden adott a kiszámítható, értékteremtő munkához a most induló tanévben."

(MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.