A szabálytalan autósok kedvéért megváltoztatták a közlekedés rendjét a Petőfi hídnál

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Sajátos megoldást talált a BKK a Petőfi híd budai hídfőjénél fennálló problémára, ahol a Pest felé tartó oldalon a híd előtti lehajtónál jobbra lekanyarodó autósok rendre nem adták meg az elsőbbséget a kerékpárúton közlekedő bicikliseknek - és gyakran a kerékpárút után, a kijelölt gyalogátkelőn közlekedő gyalogosoknak sem, pedig nekik a lekanyarodó autókkal szemben még zebra nélkül is elsőbbségük volna.

A kereszteződés valóban veszélyes volt, a szabályokat be nem tartó autósok miatt:

A BKK most két tábla kihelyezésével mégis mintha a szabálytalankodó autósokat jutalmazná. A kereszteződés előtt tíz méterrel kihelyeztek a felfestett, piros úttestfestéssel is feltűnővé tett kerékpárútra egy "kerékpárút vége" táblát, ami alá egy eddig ismeretlen kiegészítőtáblát is raktak. Azon az áll, hogy "CSAK TOLVA!".

Reménykedtem benne, hogy ez a KRESZ egységes rendszerét megbontó megoldás egyedi marad, de a Minimal Mass Bp. beszámolója szerint a lehajtó másik végén, a rakparti kereszteződésben is megismétlik ezt a marhaságot. Ott ugyanez a felállás, a jobbra kanyarodó autós hajthat át ezentúl a zebra előtt a felfestett bicikliúton, elsőbbségadás nélkül. (Via Index/Kerékagy)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.