A szabálytalan autósok kedvéért megváltoztatták a közlekedés rendjét a Petőfi hídnál

közlekedés
2017 augusztus 23., 07:33
comments 568

Sajátos megoldást talált a BKK a Petőfi híd budai hídfőjénél fennálló problémára, ahol a Pest felé tartó oldalon a híd előtti lehajtónál jobbra lekanyarodó autósok rendre nem adták meg az elsőbbséget a kerékpárúton közlekedő bicikliseknek - és gyakran a kerékpárút után, a kijelölt gyalogátkelőn közlekedő gyalogosoknak sem, pedig nekik a lekanyarodó autókkal szemben még zebra nélkül is elsőbbségük volna.

A kereszteződés valóban veszélyes volt, a szabályokat be nem tartó autósok miatt:

link Forrás

A BKK most két tábla kihelyezésével mégis mintha a szabálytalankodó autósokat jutalmazná. A kereszteződés előtt tíz méterrel kihelyeztek a felfestett, piros úttestfestéssel is feltűnővé tett kerékpárútra egy "kerékpárút vége" táblát, ami alá egy eddig ismeretlen kiegészítőtáblát is raktak. Azon az áll, hogy "CSAK TOLVA!".

link Forrás

Reménykedtem benne, hogy ez a KRESZ egységes rendszerét megbontó megoldás egyedi marad, de a Minimal Mass Bp. beszámolója szerint a lehajtó másik végén, a rakparti kereszteződésben is megismétlik ezt a marhaságot. Ott ugyanez a felállás, a jobbra kanyarodó autós hajthat át ezentúl a zebra előtt a felfestett bicikliúton, elsőbbségadás nélkül. (Via Index/Kerékagy)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.