Trump: A médiában rossz emberek dolgoznak, akik nem szeretik a hazánkat

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

"Ideje megmutatni, hogyan csal az aljas média, ideje szembeszállni azzal, hogy a média próbálja megosztani az embereket!" 

- mondta phoenixi beszédében Donald Trump, miközben rajongói skandálva gyalázták a CNN-t.

Fotó: Ralph Freso/AFP

Donald Trump körülbelül 19 ezer ember előtt beszélt, és ismét elnöki kampányának leghevesebb pillanatait idézte. Egy nappal azután, hogy teljesen más hangulat mellett, nagyjából a washingtoni mainstream álláspontját követve jelentette be az afganisztáni háború folytatását, támogatói legnagyobb csalódására.

Fotó: NICHOLAS KAMM/AFP

Most viszont újra a táborának játszó Trump lépett színre, aki 77 perces beszédében gyalázta a New York Timest és a Washington Postot, a legrosszabbnak pedig a CNN-t nevezte. 

"Engem támadhat a média, de a határt ott húzom meg, amikor titeket támadnak. Ti becsületes, keményen dolgozó, adófizető amerikaiak vagytok" - mondta közönségének. Szerinte a médiában becstelen, rossz emberek dolgoznak, akik nem szeretik a hazájukat, és ők nyújtanak platformot a gyűlöletcsoportoknak. (Persze nem mindenki, a Fox Newst például dícsérte.)

Kiállt a charlottesville-i megjegyzései mellett is, szerinte egyértelműen elítélte a neonácikat és a Ku Klux Klant is. (Ez nem teljesen igaz, első megjegyzéseiben arról beszélt, mindkét oldal hibás, a neonácikat csak napokkal később nevezte meg.)

Fotó: LAURA SEGALL/AFP

Ismét előjött a mexikói határra tervezett fallal is, és azt mondta, kerül, amibe kerül, megépítik a falat. Beszélt arról is, hogy elképzelhető az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) felmondása is, és arról, hogy elégedetlen az egészségbiztosítási törvény bukása miatt.

A beszéd helyszíne körül közben tüntetés volt, a rendőrség itt könnygázzal oszlatott, mert tüntetők köveket és üvegeket dobálták. 

A beszéd végén a CNN így értékelt: 

teljes tényfogyatkozást láthattunk.

(Guardian, CNN, Reuters)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.