Trump: A médiában rossz emberek dolgoznak, akik nem szeretik a hazánkat

külföld
2017 augusztus 23., 07:46
comments 151

"Ideje megmutatni, hogyan csal az aljas média, ideje szembeszállni azzal, hogy a média próbálja megosztani az embereket!" 

- mondta phoenixi beszédében Donald Trump, miközben rajongói skandálva gyalázták a CNN-t.

photo_camera Fotó: Ralph Freso/AFP

Donald Trump körülbelül 19 ezer ember előtt beszélt, és ismét elnöki kampányának leghevesebb pillanatait idézte. Egy nappal azután, hogy teljesen más hangulat mellett, nagyjából a washingtoni mainstream álláspontját követve jelentette be az afganisztáni háború folytatását, támogatói legnagyobb csalódására.

photo_camera Fotó: NICHOLAS KAMM/AFP

Most viszont újra a táborának játszó Trump lépett színre, aki 77 perces beszédében gyalázta a New York Timest és a Washington Postot, a legrosszabbnak pedig a CNN-t nevezte. 

link Forrás

"Engem támadhat a média, de a határt ott húzom meg, amikor titeket támadnak. Ti becsületes, keményen dolgozó, adófizető amerikaiak vagytok" - mondta közönségének. Szerinte a médiában becstelen, rossz emberek dolgoznak, akik nem szeretik a hazájukat, és ők nyújtanak platformot a gyűlöletcsoportoknak. (Persze nem mindenki, a Fox Newst például dícsérte.)

Kiállt a charlottesville-i megjegyzései mellett is, szerinte egyértelműen elítélte a neonácikat és a Ku Klux Klant is. (Ez nem teljesen igaz, első megjegyzéseiben arról beszélt, mindkét oldal hibás, a neonácikat csak napokkal később nevezte meg.)

photo_camera Fotó: LAURA SEGALL/AFP

Ismét előjött a mexikói határra tervezett fallal is, és azt mondta, kerül, amibe kerül, megépítik a falat. Beszélt arról is, hogy elképzelhető az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) felmondása is, és arról, hogy elégedetlen az egészségbiztosítási törvény bukása miatt.

A beszéd helyszíne körül közben tüntetés volt, a rendőrség itt könnygázzal oszlatott, mert tüntetők köveket és üvegeket dobálták. 

A beszéd végén a CNN így értékelt: 

teljes tényfogyatkozást láthattunk.

link Forrás

(Guardian, CNN, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.