Trump: A médiában rossz emberek dolgoznak, akik nem szeretik a hazánkat

2017 augusztus 23., szerda 7:46
152

"Ideje megmutatni, hogyan csal az aljas média, ideje szembeszállni azzal, hogy a média próbálja megosztani az embereket!" 

- mondta phoenixi beszédében Donald Trump, miközben rajongói skandálva gyalázták a CNN-t.

Fotó: Ralph Freso/AFP

Donald Trump körülbelül 19 ezer ember előtt beszélt, és ismét elnöki kampányának leghevesebb pillanatait idézte. Egy nappal azután, hogy teljesen más hangulat mellett, nagyjából a washingtoni mainstream álláspontját követve jelentette be az afganisztáni háború folytatását, támogatói legnagyobb csalódására.

Fotó: NICHOLAS KAMM/AFP

Most viszont újra a táborának játszó Trump lépett színre, aki 77 perces beszédében gyalázta a New York Timest és a Washington Postot, a legrosszabbnak pedig a CNN-t nevezte. 

"Engem támadhat a média, de a határt ott húzom meg, amikor titeket támadnak. Ti becsületes, keményen dolgozó, adófizető amerikaiak vagytok" - mondta közönségének. Szerinte a médiában becstelen, rossz emberek dolgoznak, akik nem szeretik a hazájukat, és ők nyújtanak platformot a gyűlöletcsoportoknak. (Persze nem mindenki, a Fox Newst például dícsérte.)

Kiállt a charlottesville-i megjegyzései mellett is, szerinte egyértelműen elítélte a neonácikat és a Ku Klux Klant is. (Ez nem teljesen igaz, első megjegyzéseiben arról beszélt, mindkét oldal hibás, a neonácikat csak napokkal később nevezte meg.)

Fotó: LAURA SEGALL/AFP

Ismét előjött a mexikói határra tervezett fallal is, és azt mondta, kerül, amibe kerül, megépítik a falat. Beszélt arról is, hogy elképzelhető az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) felmondása is, és arról, hogy elégedetlen az egészségbiztosítási törvény bukása miatt.

A beszéd helyszíne körül közben tüntetés volt, a rendőrség itt könnygázzal oszlatott, mert tüntetők köveket és üvegeket dobálták. 

A beszéd végén a CNN így értékelt: 

teljes tényfogyatkozást láthattunk.

(Guardian, CNN, Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt