A Debreceni Egyetem díszpolgára lesz Vlagyimir Putyin

POLITIKA
2017 augusztus 24., 09:59
comments 160

Hatalmas megtiszteltetésben részesül a Magyarországot lassan már második otthonaként kezelő Vlagyimir Putyin orosz elnök: díszpolgári címet ad neki a Debreceni Egyetem.

A Népszava úgy tudja, az eredeti tervek szerint az augusztus 28-án Budapestre látogató Putyin elugrott volna Debrecenbe is a kitüntetésért, a TEK már szervezni is kezdte a látogatás részleteit, de végül az orosz elnök marad a fővárosban.

Így Putyin nem a Debreceni Egyetemen szervezett ünnepségen, hanem Budapesten, feltehetően a Parlamentben veszi át a díszpolgári címet.

FRISSÍTÉS 13:46: A napi.hu megírta, hogy a díszpolgári cím indoklásában az egyetem arról ír, hogy "mind a magyar kormányzat, mind az Orosz Föderáció jelentős szerepet szán a Debreceni Egyetemnek a Paks 2 beruházásban". 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.