A Debreceni Egyetem díszpolgára lesz Vlagyimir Putyin

Hatalmas megtiszteltetésben részesül a Magyarországot lassan már második otthonaként kezelő Vlagyimir Putyin orosz elnök: díszpolgári címet ad neki a Debreceni Egyetem.

A Népszava úgy tudja, az eredeti tervek szerint az augusztus 28-án Budapestre látogató Putyin elugrott volna Debrecenbe is a kitüntetésért, a TEK már szervezni is kezdte a látogatás részleteit, de végül az orosz elnök marad a fővárosban.

Így Putyin nem a Debreceni Egyetemen szervezett ünnepségen, hanem Budapesten, feltehetően a Parlamentben veszi át a díszpolgári címet.

FRISSÍTÉS 13:46: A napi.hu megírta, hogy a díszpolgári cím indoklásában az egyetem arról ír, hogy "mind a magyar kormányzat, mind az Orosz Föderáció jelentős szerepet szán a Debreceni Egyetemnek a Paks 2 beruházásban". 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.