A Kreml előtt meggyilkolt Borisz Nyemcov átmeneti emlékművét őrző aktivistát úgy orrba vágta egy putyinista, hogy napokkal később belehalt az ütésbe

bűnügy
2017 augusztus 25., 07:03
comments 58

Nyolc nappal azután, hogy megtámadták a Kreml előtti Bolsoj Moszkvoreckij hídon meggyilkolt Borisz Nyemcov ellenzéki vezető átmeneti emlékművét őrző aktivistát, a férfi meghalt – írja a Mediazona.

photo_camera Fotó: Nyikita Svecov/Anadolu Agency

Iván Szkripnicsenkóhoz – aki azért állt őrt, mert Nyemcov emlékművét rendszeresen szétbontják Moszkva tisztító csapatai és kormánypárti aktivisták – augusztus 15-én este lépett oda egy eddig ismeretlen férfi, és megpróbált vele beszélni. Amikor Szkripnicsenko elfordult, a férfi állítólag orrba vágta. Ilja Varlamov blogger szerint néhány másik aktivista annyit hallott, hogy a támadó ezt üvölti Szkripnicsenkónak:

„Mi van, nem szereted Putyint, vagy mi van?”

Az áldozat kórházba ment, ahol az orvosok orrtöréssel diagnosztizálták, majd hazamehetett, de néhány nappal később újra kórházba került, „a töréshez kapcsolódó szövődmények korrigálása érdekében”. Augusztus 23-án meghalt. A boncolás eredményei még nem állnak rendelkezésre, de az egyik aktivista a Mediazonának azt mondta, hogy „valószínűleg tüdőembólia okozta a halálát”.

Ivan ezen a videón mesélt arról, hogy a moszkvai tisztító csapatok hogyan igyekeztek szétverni a Nyemcov-emlékművet:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.