Nem gyilkosság áldozata lett a dunakiliti nő, akinek haláláról két éven át nem tett bejelentést a fia

2016 elején a a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy több éve halott nő mumifikálódott holttestét találták meg egy dunakiliti ház pincéjében, két kanapé között. A házban ott élt az asszony 35 éves fia is, aki éveken át nem tett bejelentést az anyja halálról.

Kezdetben a rendőrök ismeretlen tettes ellen, gyilkosság gyanújával kezdtek nyomozni, de ez a nyomozás most lezárult, és nem tudták megállapítani, hogy a 35 éves férfi esetleg meggyilkolta volna az anyját.

Annyi derült ki, hogy a férfi félt, hogy anyja halálával esetleg el kell költöznie a házból, ezért nem tett bejelentést, inkább éveken át együtt élt a holttesttel.

Az ügyészség azonban a rendelkezésre álló adatok alapján gondozási kötelezettség elmulasztása miatt vádat emelt az asszony fiával szemben, aki így 3 éves szabadságvesztést is kaphat.

A Bors szerint az idős nőt annyira megviselte a férje halála, hogy egyre zárkózottabb lett, a szobájából sem járt ki, orvosnál is 2010-ben volt utoljára. Ezen kívül pszichiátriai kezelés alatt is állt, folyamatosan romló fizikai állapota miatt pedig gondozásra volt szüksége. Az ügyészség szerint ennek a kötelességének nem tett eleget a fia. (Bors)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.