Ősszel benyújtja a kormány a Pszichológus Kamaráról szóló törvényjavaslatot

Több 444 videó?
Szeretném

46 törvényjavaslattal készül a kormány a szeptemberben kezdődő őszi parlamenti szezonra, és köztük lesz a Pszichológus Kamaráról szóló törvényjavaslat is. Erről a kormány nemzeti konzultációt is akart indítani, aztán hogy elindul-e, azt nem tudom, elvégre ezzel a témával mégsem lehet úgy mobilizálni a fideszes szavazóbázist, mint azzal, hogy Soros György a puttonyában hozza a migránsokat.

A törvényt várhatóan novemberben nyújtják be, és decemberben fogadnák el.

Igaz, a törvénytervezet a kormány tavaly őszi törvényalkotási programjában is szerepelt, de akkor végül nem nyújtották be. A Pszichológus Kamara ötlete kb. a rendszerváltás óta így vagy úgy napirenden van, a sajtó egy része szerint egy szűk, fideszes kör lobbizik érte. Az elképzelés lényege, hogy csak azok kezelhessenek betegeket, akiknek papírjuk van a képesítésükről, így kiszűrve a sarlatánokat. De nehéz megmondani, hogy a szakmán belül bír-e az elképzelés értelmezhető támogatással.

Ezen kívül a törvényalkotási programban szerepel még többek közt

  • a migrációs jogszabályok módosítása (ez könnyítést hozna azon harmadik országbeli állampolgárok, különösen tanulók, önkéntesek, gyakornokok és au pairek számára, akik több mint 3 hónapra jönnének az EU-ba,
  • a közjegyzői törvény módosítása (ezentúl csak magyar állampolgárok lehetnének közjegyzők),
  • a titkos információszerzésről szóló törvény módosítása (nagyobb jogköröket kapna a NAIH, ők engedélyeznék újságírók, parlamenti képviselők és egyházi személyek megfigyelését).

(via index.hu)