Ősszel benyújtja a kormány a Pszichológus Kamaráról szóló törvényjavaslatot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

46 törvényjavaslattal készül a kormány a szeptemberben kezdődő őszi parlamenti szezonra, és köztük lesz a Pszichológus Kamaráról szóló törvényjavaslat is. Erről a kormány nemzeti konzultációt is akart indítani, aztán hogy elindul-e, azt nem tudom, elvégre ezzel a témával mégsem lehet úgy mobilizálni a fideszes szavazóbázist, mint azzal, hogy Soros György a puttonyában hozza a migránsokat.

A törvényt várhatóan novemberben nyújtják be, és decemberben fogadnák el.

Igaz, a törvénytervezet a kormány tavaly őszi törvényalkotási programjában is szerepelt, de akkor végül nem nyújtották be. A Pszichológus Kamara ötlete kb. a rendszerváltás óta így vagy úgy napirenden van, a sajtó egy része szerint egy szűk, fideszes kör lobbizik érte. Az elképzelés lényege, hogy csak azok kezelhessenek betegeket, akiknek papírjuk van a képesítésükről, így kiszűrve a sarlatánokat. De nehéz megmondani, hogy a szakmán belül bír-e az elképzelés értelmezhető támogatással.

Ezen kívül a törvényalkotási programban szerepel még többek közt

  • a migrációs jogszabályok módosítása (ez könnyítést hozna azon harmadik országbeli állampolgárok, különösen tanulók, önkéntesek, gyakornokok és au pairek számára, akik több mint 3 hónapra jönnének az EU-ba,
  • a közjegyzői törvény módosítása (ezentúl csak magyar állampolgárok lehetnének közjegyzők),
  • a titkos információszerzésről szóló törvény módosítása (nagyobb jogköröket kapna a NAIH, ők engedélyeznék újságírók, parlamenti képviselők és egyházi személyek megfigyelését).

(via index.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.