Putyin alapvetően a dzsúdóvébére jön, de azért tart egy munkamegbeszélést Orbánnal is, és ha már itt van, jön vele pár miniszter is tárgyalni

POLITIKA
2017 augusztus 25., 09:45

Komoly biztonsági előkészületek zajlanak Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatásához kapcsolódóan – mondta Szijjártó Péter a Hollandiával való nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatok megszakításáról szóló sajtótájékoztatón egy újságírói kérdésre válaszolva.

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, az orosz elnök budapesti látogatásán a neki járó, a biztonsági szolgálata által szükségesnek minősített védelmi szintet biztosítja a Terrorelhárítási Központ.

Szijjártó Péter azt mondta, az orosz elnök alapvetően a cselgáncs-világbajnokság megnyitója miatt érkezik Magyarországra, de emellett munkamegbeszélést folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel is. Sőt, az orosz küldöttséggel több miniszter is érkezik Budapestre, köztük az egészségügyi miniszter, aki egyben a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság társelnöke is, ezért plenáris munkamegbeszélést is tartanak az orosz és a magyar kormány miniszterei.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart tárgyalásuk után a Parlament Vadásztermében február 2-án.
photo_camera Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart tárgyalásuk után a Parlament Vadásztermében február 2-án. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Szijjártó azt mondta, a fél-háromnegyed délutánt felölelő programba a miniszterelnökkel folytatandó megbeszélés, a plenáris tárgyalás és a cselgáncsvébé megnyitónapján történő részvétel tartozik bele. A kommunikációs ügyekről az orosz elnöki hivatal szóvivőjével egyeztetnek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.