Putyin alapvetően a dzsúdóvébére jön, de azért tart egy munkamegbeszélést Orbánnal is, és ha már itt van, jön vele pár miniszter is tárgyalni

2017 augusztus 25., péntek 9:45
113

Komoly biztonsági előkészületek zajlanak Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatásához kapcsolódóan – mondta Szijjártó Péter a Hollandiával való nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatok megszakításáról szóló sajtótájékoztatón egy újságírói kérdésre válaszolva.

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, az orosz elnök budapesti látogatásán a neki járó, a biztonsági szolgálata által szükségesnek minősített védelmi szintet biztosítja a Terrorelhárítási Központ.

Szijjártó Péter azt mondta, az orosz elnök alapvetően a cselgáncs-világbajnokság megnyitója miatt érkezik Magyarországra, de emellett munkamegbeszélést folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel is. Sőt, az orosz küldöttséggel több miniszter is érkezik Budapestre, köztük az egészségügyi miniszter, aki egyben a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság társelnöke is, ezért plenáris munkamegbeszélést is tartanak az orosz és a magyar kormány miniszterei.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart tárgyalásuk után a Parlament Vadásztermében február 2-án. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Szijjártó azt mondta, a fél-háromnegyed délutánt felölelő programba a miniszterelnökkel folytatandó megbeszélés, a plenáris tárgyalás és a cselgáncsvébé megnyitónapján történő részvétel tartozik bele. A kommunikációs ügyekről az orosz elnöki hivatal szóvivőjével egyeztetnek. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt