Tarlós: Egy meghatározhatatlan identitású bárból üzengetett nekem a holland nagykövet

2017 augusztus 25., péntek 13:18
326

Tarlós István főpolgármestert a mai Budapestinfón arról kérdezte a Hír Tv, mit szól a leköszönő holland nagykövet kormánykritikus interjújához és a fejleményekhez. Tarlósnak ugyanis már volt egy üzengetése Gajus Scheltemaval, amikor az Vitézy Dáviddal együtt bírálta a fővárosi közlekedést.

Az Index idézte hosszan Tarlós válaszát. A főpolgármester azt mondta, nem akar kategorikus véleményt nyilvánítani olyasvalakiről, akivel nem találkozott, majd kezdett bizarr fordulatot venni a nyilatkozata: „Bizonyos jelekből arra lehet következtetni, hogy ez a nagykövet, ez nem szokványos diplomáciai feladatokat látott el, és nem szokásos diplomata-magatartást tanúsított, hiszen olyan helyekről olyan üzengetésekre ragadtatta magát, ami nem tudom, mióta szokásos egy nagykövet esetében.” A folytatásnál aztán valami eltörött:

„Mert hogy egy meghatározhatatlan identitású bárból üzengessen fővárosi közlekedésszervezési problémák ügyében Budapest főpolgármesterének, hát valami oka van, hogy a körülbelül 150 nagykövet közül soha senkinek nem jutott az eszébe, kivéve őt.”

Tarlós szerint a nagykövet más ügyekben is szokatlan magatartást tanúsított, és ezek miatt nem volt tőle elragadtatva, és nem hullajt könnyeket azért, hogy hazahívták.

Fotó: Botos Tamás / 444

Megismételte, hogy fővárosi kompetenciájú ügyekben bárokból üzengető nagykövetekkel nem találkozott még korábban. Valószínűleg a Tütü night clubra gondol, amit tavaly egy sajtótájékoztatón folyamatosan emlegetett, amikor Vitézyék kritizálták a budapesti fejlesztési terveket. (via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt