Tarlós: Egy meghatározhatatlan identitású bárból üzengetett nekem a holland nagykövet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tarlós István főpolgármestert a mai Budapestinfón arról kérdezte a Hír Tv, mit szól a leköszönő holland nagykövet kormánykritikus interjújához és a fejleményekhez. Tarlósnak ugyanis már volt egy üzengetése Gajus Scheltemaval, amikor az Vitézy Dáviddal együtt bírálta a fővárosi közlekedést.

Az Index idézte hosszan Tarlós válaszát. A főpolgármester azt mondta, nem akar kategorikus véleményt nyilvánítani olyasvalakiről, akivel nem találkozott, majd kezdett bizarr fordulatot venni a nyilatkozata: „Bizonyos jelekből arra lehet következtetni, hogy ez a nagykövet, ez nem szokványos diplomáciai feladatokat látott el, és nem szokásos diplomata-magatartást tanúsított, hiszen olyan helyekről olyan üzengetésekre ragadtatta magát, ami nem tudom, mióta szokásos egy nagykövet esetében.” A folytatásnál aztán valami eltörött:

„Mert hogy egy meghatározhatatlan identitású bárból üzengessen fővárosi közlekedésszervezési problémák ügyében Budapest főpolgármesterének, hát valami oka van, hogy a körülbelül 150 nagykövet közül soha senkinek nem jutott az eszébe, kivéve őt.”

Tarlós szerint a nagykövet más ügyekben is szokatlan magatartást tanúsított, és ezek miatt nem volt tőle elragadtatva, és nem hullajt könnyeket azért, hogy hazahívták.

Fotó: Botos Tamás / 444

Megismételte, hogy fővárosi kompetenciájú ügyekben bárokból üzengető nagykövetekkel nem találkozott még korábban. Valószínűleg a Tütü night clubra gondol, amit tavaly egy sajtótájékoztatón folyamatosan emlegetett, amikor Vitézyék kritizálták a budapesti fejlesztési terveket. (via Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.