500 méteren rajt-cél győzelemmel világbajnok a női kajaknégyes

A magyar női kajaknégyes három tizeddel megelőzve Németországot rajt-cél győzelmet aratott a csehországi racicei világbajnokságon és ezzel világbajnoki címet szerzett. 

Ez különösen nagy bravúr annak fényében, hogy a riói olimiai bajnok hajóból mindössze Fazekas-Zur Krisztina maradt a csapatban, miután Kozák Danuta és Csipes Tamara gyerekvállalás miatt nem versenyeznek idén, Szabó Gabriella pedig sérült. 

A Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta összeállítású hajó Németország mellett Új-Zélandot előzte még meg, ők lettek a harmadikak. Fazekas-Zur a verseny után azt nyilatkozta az M4-nek, hogy úgy örül ennek a győzelemnek, mint az olimpiai aranynak. 

Ez volt a magyar válogatott második aranya a világbajnokságon. Két ezüstöt és két bronzt is nyertek már evezőseink, és a hosszútávú versenyek még csak most következnek majd. (Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.