Az ügyészség szerint nem 6, hanem 90-nél is több embert ölhetett meg egy két éve börtönben ülő német ápoló

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A most 40 éves Niels Hoegelt 2015-ben ítélte életfogytiglani börtönre egy német bíróság, amiért megölt hat beteget Delmenhorst és Oldenburg városok kórházaiban, ahol ápolóként dolgozott. Hoegel be is ismerte a bíróságon, hogy olyan szert adott be a betegeknek, ami szívmegállást okozhat, méghozzá azért, hogy gyakorolhassa az újraélesztést. A vallomásában azt mondta, mindig euforikus állapotba került, amikor sikerült valakit újraélesztenie, és mindig nagyon elszomorította, amikor nem.

Most azonban az ügyészség azt mondja, hogy ugyan az ápolót 6 ember haláláért ítélték el, de valójában ennél sokkal több beteggel is végezhetett,

akár 90 emberrel is.

Ezzel Hoegel lett Németország egyik legszörnyűbb sorozatgyilkosa.

Az áldozatok száma azért nőtt ekkorát, mert a rendőrök továbbra is nyomoznak, holttesteket exhumálnak, és ellenőrzik a betegek haláláról készült feljegyzéseket. A mostani adatok alapján a rendőrség úgy hiszi, hogy az ápoló Oldenburgban 1999 és 2001 között 36 beteggel végzett, Delmenhorstban 48-cal. Ezek a számok azonban még tovább nőhetnek, de biztos szám sosem lesz, több potenciális áldozatot ugyanis elhamvasztottak, így lehetetlen megvizsgálni a holttestüket.

A nyomozók szerint a gyilkost hamarabb leállíthatták volna, ha valaki a két kórházból vette volna a fáradságot, és értesíti őket, amikor sorozatban történtek a hasonló halálesetek. (CNN)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.